onsdag, augusti 01, 2007

Semester varje vecka

Det är lätt att se en lång och brant uppförsbacke framfrör sig när man just återvänt till jobbet efter en skön semester. Jag läste Aftonbladets söndagsbilaga i helgen där en stressdoktor lämnade lite råd till de vars semester är över. Ett av dem var riktigt tänkvärt och löd så här:

En vecka har 168 timmar. Säg att du jobbar 40 timmar av dem, reser i 5 timmar, sover 49 timmar och sköter hushållssysslor i 35 timmar. Då har du ändå kvar 39 timmars ledighet. Tyvärr har våra hjärnor en tendens att fokusera på allt vi inte hinner göra, vilket gör att vi inte riktigt förstår hur mycket fritid vi egentligen har. Njut istället för att gräma dig!

En regnig onsdag har tagit sin början, idag var en sån här "kryssa-fram-mellan-daggmaskarna"-morgon. Not nice! Även augusti månad har tagit sin början, som jag skrev i går så innebär det en del uppvaktningar för min del men det är även månaden då vi får betala vår USA-resa och hämta ut våra färdhandlingar. Detta är en högtidsstund ska ni veta. Att sätta sig och kika på kartor, tips på sevärdheter, kolla in hotellen osv...osv. Det är då det RIKTIGA resfebern sätter in.

Vi var ju iväg till Luleå i går för att försöka få tag på ett par rottingfåtöljer som vi sett i ett reklamblad och som skulle ha gjort sig perfekt i relaxrummet. Tyvärr var de slutsålda så det är bara att fortsätta att hålla ögonen öppna.

Annars, vad bjuder onsdag den 1/8 på? Utöver jobb så blir det sillunch här lite senare. I eftermiddag kommer yngsta syrran över på middag och sen blir det nog hårfärgarrace. Jag måste nog ta itu med mitt eget också efter att jag hjälpt henne. Jag börjar se för anskrämlig ut nu.

Nu jobb!

Inga kommentarer: