tisdag, september 11, 2007

Varför är man som mest kreativ i duschen?

Ruggig höstdimma i morse, usch - det är min skräck denna vecka. Jag vill inte att dimman ska ligga så tät på torsdag morgon att vårt plan från Luleå till Stockholm blir försenat och på så vis kan äventyra hela vår resa. Det är ju den årstiden och den tiden på morgonen.. Men nej, så ska jag inte tänka. Det kommer att gå finfint!

Just åter från thailunch med Daniel. Lite tid kvar av lunchen så jag tänkte passa på att få ur mig några rader. Tiden till bloggeri och nät är inte stor just nu. Gårdagkvällen ägnade jag åt umgänge med Agneta; promenad, prat i soffan och så hjälpte hon mig att sy upp ett par byxor som jag ska ha med mig på resan. Vi fick oss ett par goda skratt när det skulle klippas, nålas och sys. Viskostyget var otroligt slinkigt och vägrade ligga kvar på bord och i knän och efter klippning efter konstens alla regler var ändå fram och baksida på byxbenet olika långa - men till slut så fick vi ordning på eländet. När jag sedan kom hem kunde jag inte låta bli att lägga fram lite av de kläder som ska med samt hängde fram sånt som måste strykas. Liiite har jag med andra ord kommit igång med packningen.

Förresten, hur kommer det sig att man kommer på allt viktigt som ska göras när man står i duschen? I morse kom en massa sådant till mig i duschen (och det är ofta sådant sker), jag fick kasta mig ut ur duschen med vatten droppande från både hår och hud för att skriva ner sakerna innan de försvann. Det är en del som måste inhandlas och förberedas innan vi åker. Det som behövde inhandlas är gjort nu på lunchen. Resten av förberedelserna får bli morrn då jag är ledig. Kamerabatterierna är på laddning, kablarna är i ordning (USB till telefonen, USB till kameran och mobilladdaren). I morgon ska jag köra hårfärgning, ögonbrynsfärgning, rakning (*pust*), manikyr och pedikyr (nåja, "klipp och måla" är vad det handlar om), strykning av kläder och packning. Sedan ville Jeanette komma förbi och hälsa på innan vi ska åka - och förhoppningsvis ska Pernilla ha ork nog att låta oss hälsa på innan vi åker.

Nu gör jag sista arbetsdagen på ett par veckor, ljuvliga tider. Lite avslutande patientbesök, journalanteckningar och så ett medarbetar/lönesamtal med föreståndaren i morse. Jag har ett hembesök till med efterföljande journalanteckning och intyg att skriva sedan ska jag läsa in ett nytt röstbrevlådemeddelande, lägga in ett autosvar i jobbmailen och skriva på vita tavlan att jag är på semester. En stor stund ska ni veta! *s* Ikväll ska jag och Kristina umgås, prata och äta lite så det blir inga reseförberedelser för min del. Jag ska bara hem en snabbis efter jobbet för att hämta några filmer som hon ville låna och starta min dator så att Daniel kan fortsätta sitt brännande, hans brännare klarar inte av de skivor han köpt denna gång så han löser det med fildelning och bränning på min dator.

Det kommer nog inte att bli så många fler blogginlägg här innan resan. Jag borde lyckas prestera ett i morgon också men sedan blir det paus här. Fortsättningen följer i resedagboken. Ni som är intresserade och inte redan har adressen eller finns på mailinglistan sen förra året är välkomna att höra av er så ordnar jag det.

Nu jobb!

Inga kommentarer: