måndag, oktober 29, 2007

Effektiv helg

Telia fortsätter att strula med vårt modem. Tidigare i veckan fick jag höra att de haft slut modem och att de därför var försenade med leveransen av dem men att det nu var på väg. Då inget kommit tills på fredagen ringde jag igen. Första beskedet var att modemet skulle ligga på Ica Kvantum, jag fick ett kollinummer för att hämta paketet. När jag kommer det säger de att paketet hämtats redan hade hämtats, alltså var det ju bredbandstelefonipaketet eftersom vi hämtade det i söndags. Jag ringde Telia igen då vi var på väg till Luleå, de säger då att modemet ska ha funnits i samma paket som routern, likaså vår andra USB-adapter. Väl hemma dubbelkollar jag detta igen. Naturligtvis finns inget sådant. De måste ha missat det. Jag ringer dem igen, de suckar lite men lovar att skicka oss ett nytt modem och en ny USB-adapter. Jag hoppas verkligen att det funkar denna gång. Vi börjar bli lite otåliga nu!

I helgen har vi hunnit med en hel del. Dels var vi ju till Luleå i fredags där vi bl.a köpte ett soffbord på WIKA-möbler, väl hemma igen tog vi en bastu med tillhörande låååång dusch. Mycket skönt! Lördag förmiddag kikade svägerskan med make förbi som hastigast eftersom de var i stan, sedan begav vi oss ut för att kolla om våra tapeter kommit. De skulle ringa från Colorama men så hade inte skett. Och visst fanns tapeterna där så vi fick med oss dem hem. Sedan lyckades äntligen hitta en TV-bänk, en sideboard och en väggvitrin - såklart på Bodens möbelaffär så nu är de beställda. Vi kollade Mio också men icket! Längtar som tusan efter att få tömma de sista kartongerna och det förutsätter ju de där möblerna. Vi hann med att handla lite också innan vi begav oss hemåt, Daniel packade inför festen i Bredåker sedan begav vi oss dit. På vägen hem stannade jag till hos mina föräldrar som naturligtvis inte var hemma så jag åkte till min morbror istället där de också var. Lite socialiserande med dem sedan en tur till Agneta för att umgås med henne. Därifrån hem, fick sedan besök av Maria och Bettan. Jag och förstnämnda tog oss sedan en utekväll i Luleå på Bishop Arms och Olivers, den började lite avslaget men vi fick upp ångan med tiden och det hela blev en riktigt lyckad afton. I går kom Daniels pappa förbi för att hjälpa oss lite, bl.a ordnade han till några eluttag i garaget och ett hål i en bänksskiva så att vi fått koppla i micron. Eftermiddagen gick i stillhetens tecken, lite god mat i form av oxfilé, pepparsås, ugnspotatis och en bönsallad. Lite senare en Adam Sandler-film: "Reign over me". Riktigt bra och en helt annan rollfigur än man är van att se Sandler spela. Kusligt lik en ung Bob Dylan var han också. Filmen rekommenderas varmt. Se den!

Dagen idag då? Till lunch ska jag ta inläsningstid resten av dagen, jag och en kollega ska ju hålla i ett par partier i en patientgrupp och jag måste verkligen läsa på vissa delar. Jag vill inte känna mig helt borttappad och bara läsa det som står på overheadbilden rakt av. Första grupptillfället är i morgon så det börjar vara dags att repetera det där. Jag kommer att gå hem och göra det, det är hopplöst att göra det här på jobbet då jag dels delar rum och sedan allt som oftast har arbetskamrater/patienter som knackar på dörren.

Förresten..i veckan får vi vår nya säng! Jiiihaaa! Det ska bli skönt att slippa åla sig upp från 20-25 cm resårmadrass på golvet om morgnarna. De var redo för leverans redan i morgon men då var man tvungen att kunna ta emot dem närhelst mellan 12-21 och jag kan inte gå från jobbet i morgon eftermiddag då vi håller gruppen. Därför blir det torsdag istället, ska försöka hålla dagen lite öppen så att jag kan ta emot möblerna om de skulle komma under eftermiddagen.

Nu lite kaffe och en smörgås, magen kurrar!

Inga kommentarer: