onsdag, oktober 24, 2007

Lunchtajm, baby!

Mätt och glad. Lunchen hämtades från Norrigården idag; pasta, kycklingfilé och currysås + en massa sallad från deras underbara salladsbord. Tyvärr saknades sojabönorna idag, jag älskar de små rackarna. Tog min kaffekopp med mig till rummet efter lunchen, det började pratas nog så mycket USA-resor där *s*. Fy bubblan, jag vill ju också åka :) En arbetskompis ska åka till New York med sin man i april, först ett par dagar i staden sen ska de hämta ut en bil och resa runt i två veckor. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte var avundsjuk.

Pratade just med Daniel som är på halkmatte-jakt i Älvsbyn på sin lunch, vi får nog kolla upp saken på VVS-butikerna här i stan också. Luleå hade inget roligt alls att erbjuda när det gällde den saken. Vi vill ha en snygg halkmatta på metervara för att säkerställa lite i bastun och utanför den när den används.

Nu ska jag pysa ut och ge min sista lunchstund till att köpa två bruna panellängder. Jag skulle verkligen vilja hitta två 90 cm breda bruna fransdraperier också. Vi fick nämligen lite sovrumsinspiration i går och fransdraperier ingår i planen. Hittills har jag inte hittat vad jag söker, vart jag än letat har jag bara hittat svarta, vita och alla möjliga pastellfärger. Jag vill ju ha bruna...bruna ska de' va'!

Jag avslutar med en liten historia som just trillade ner i min mailbox:

Jag gick efter gatan när jag blev tilltalad av en väldigt smutsigskabbig, hemlös kvinna som tiggde om pengar till mat. Jag öppnade börsen och tog ut hundra kronor och frågade:
-Om du får denna peng, kommer du att använda dom till vin i stället för mat?
-Nej, jag har slutat dricka för flera år sedan, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda dom till shopping i stället för mat? frågade jag.
-Nej, jag vill inte använda min tid till shopping. All min tid går till att försöka hålla mig vid liv, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda dom för att gå till en frisör i stället för mat? Frågade jag - Är du inte klok, jag har inte varit hos frissan på 20 år, svarade kvinnan.
-Ok, sade jag. Du får inte pengarna, jag vill att du istället följer med mig och min man ut på middag i kväll.
Den hemlösa kvinnan svarade chockad:
-Tror du inte att din man vill bli arg om jaggör det? Jag vet att jag är smutsig och luktar förmodligen ganska illa.
Då svarade jag:
-Det är helt ok, det är viktigt för honom att se hur en kvinna ser ut när hon slutat med shopping, frisör och vin!

Inga kommentarer: