onsdag, november 28, 2007

Kylan har börjat smyga sig på


JoAnne Dahl. Foto: Håkan Gidlöw, NorrbottensKuriren

En kall morgon i Boden, det var 16 minusgrader då jag gick till jobbet- Daniel hade 19 minus i Älvsbyn. Brrrrrr. Jag är inte van vid detta ännu. 16 minus är ju ingen katastrof men innan man vant sig är det inte så angenämt. Jag föredrar om det stannar runt -10.

Hade mycket lite tid och ork för dator igår. Fulltecknad förmiddag, iväg för att köpa lite lunch, kasta i sig den och sedan till Luleå på en föreläsning; en riktigt bra och tankeväckande sådan. JoAnne Dahl, docent i psykologi berättade om ACT-metoden (Acceptance and Committment Therapy) som går ut på att hjälpa patienter med smärtproblematik hitta motivation till förändring. Mer om metoden går att läsa här.

Väl hemma i Boden igen efter detta gjorde vi ett litet ryck på stan. Daniel ville hitta en ny parfym och sedan skulle vi kolla upp lite julbelysning till två fönster, jag hade hört ryktas om att det var 50% på julpyntet på Hemtex (vilket kändes förvånande med tanke på att det är en månad till jul) men detta stämde inte. Jag hittade däremot en julklapp så så sakteliga börjar de inköpas. Nåja, jag har bara hunnit med tre ännu men de få som ska införskaffas är klara i huvudet i alla fall. Efter middagen satte vi igång med att fylla grejer i sideboarden och vitrinskåpet samt montera ihop och placera ut lampor så kvällen försvann i ett nafs. Jag hann dock avsluta kvällen med det sista avsnittet av "Desperate Housewifes". Så nu är det bara att vänta igen...
Efter att ha fått upp lamporna i går och diskat upp köksgrejerna vi köpt på IKEA så vaknade mitt sug efter att få pryda fönsterna med julbelysning. Baka lussebullar. Fixa nejlike-apelsiner. Känna doften av hyacinter - även om jag får nysa lite så är det värt det. Den doften är nästintill oöverträffad när det gäller att försätta en i julkänsla. Jag tänkte försöka hinna få upp pyntet på fredag efter jobbet. Vi är bortbjudna på födelsedagsfika hos Pernilla på kvällen så vi får skynda på lite. Lördagen är det ju dags för julfesten, däremot har vi inte få några busstider ännu så vi vet inte ännu när vi ska åka. Söndag blir det nog en tur ut på stan på skyltsöndagen såvida det inte är smällkallt.

Over and out! For now!

Inga kommentarer: