tisdag, januari 15, 2008

På med reflexerna!

Kollade igenom Clas Ohlssons reklamblad igår och fann lite inspiration. När jag var yngre och bodde hemma i byn var jag jämt och ständigt hos min bästis som bodde ca. 2 km bort. Ofta promenerade jag dit längs landsvägen; vintertid utklädd till julgran *s* Nåja, inte riktigt men reflexer har ALLTID varit A & O. De hängde på sidorna om jackan, satt på skorna, runt ärmarna på jackan osv.

När jag sedan fick körkort själv och började färdas längs landsvägen insåg jag att långt ifrån alla bär reflex, inte minsta lilla tillstymmelse till reflex. Vid några tillfällen har jag kommit körande i godan ro för att upptäcka smågrabbar gå i bredd längs byavägen - utan reflex. Det är en chockartad upplevelse! Att plötsligt se folk torna upp sig. Hjärtat slår som om det är på väg ut ur bröstet och humöret sätter in. Mer än en gång har jag varit på vippen att stanna bilen och ge folk ett sanningens ord. Utan reflexer agerar ni som självmordskandidater - men jag vill inte vara den som kör på er! På med reflexerna!

Tänk på att i mörka kläder syns du först när bilen är 20 meter från dig, i ljusa kan du synas 60 meter bort medan du med reflex syns redan på 125 meters avstånd!


Och glöm inte; reflexer är färskvaror!

2 kommentarer:

Anonym sa...

*harklar mig*

JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR, JA VISST SKA HON LEVA, JA VISST SKA HON LEVA, JA VISST SKA HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR!

Grattis på födelsedagen! Love you!

missj sa...

Oj oj oj, det var ord och inga visor. Eller en visa var det ju ;) Tack så hjärtligt, älskade vän!