fredag, februari 29, 2008

En bortglömd favorit!

Dags att fixa till en Grekisk pytt i panna nån gång. Det är evigheter sen vi åt det. Vad tror du Daniel?

Grekisk pytt i panna



Fläskfilé i 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn

Marinad
1 ½ dl olja
3-4 vitlöksklyftor (hackas)
1 ½ tsk Sambal oelek
2 msk soja
salt och peppar

Fyll en långpanna med:
klyftpotatis (förkokas i ca 10 min innan, skalet kan man också behålla på om man vill)
klyftad rödlök
3-4 skivade tomater
klyftad gul och röd paprika
lägg på filé plus marinaden (gör ev dubbel marinad)
smula fetaost över fyllningen (strö ev. lite salt över)
200 grader mitt i ugnen 30-60 min

Servera med en kall sås:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime eller citron
svartpeppar
, salt och ev örtkrydda

alt. en god tzatziki
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
citronsaft
vitvinsvinäger

Riv gurkan och lägg upp i en sil eller durkslag. Vrid ut gurkan ordentligt och låt den rinna av så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda gurkan med yoghurten. Pressa i vitlöken tillsätt en skvätt citronsaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.Låt stå svalt en stund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

He bli mycche braa ;)

missj sa...

Puss gubben! ;)