Grekisk pytt i panna
Fläskfilé i 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn
Marinad
1 ½ dl olja
3-4 vitlöksklyftor (hackas)
1 ½ tsk Sambal oelek
2 msk soja
1 ½ dl olja
3-4 vitlöksklyftor (hackas)
1 ½ tsk Sambal oelek
2 msk soja
salt och peppar
Fyll en långpanna med:
klyftpotatis (förkokas i ca 10 min innan, skalet kan man också behålla på om man vill)
klyftad rödlök
3-4 skivade tomater
klyftad gul och röd paprika
lägg på filé plus marinaden (gör ev dubbel marinad)
smula fetaost över fyllningen (strö ev. lite salt över)
200 grader mitt i ugnen 30-60 min
Servera med en kall sås:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime eller citron
svartpeppar, salt och ev örtkrydda
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime eller citron
svartpeppar, salt och ev örtkrydda
alt. en god tzatziki
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
citronsaft
vitvinsvinäger
Riv gurkan och lägg upp i en sil eller durkslag. Vrid ut gurkan ordentligt och låt den rinna av så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda gurkan med yoghurten. Pressa i vitlöken tillsätt en skvätt citronsaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.Låt stå svalt en stund.
2 kommentarer:
He bli mycche braa ;)
Puss gubben! ;)
Skicka en kommentar