onsdag, maj 21, 2008

Blomster och sommerfugler ;-)

Dagen idag inleddes med en halvdags utbildning/information i försäkringsmedicin, det hela innefattade info om sjukskrivningsprocessen och om de nya sjukskrivningsreglerna. Det är onekligen hårdare tider som väntar på den fronten. Kanske (läs: förhoppningsvis) mer jobb för oss paramedicinare. Vi får hoppas att de pengar som ska skjutas till i vården för rehabilitering verkligen används till detta och inte för att fylla upp nåt svart hål i ekonomin.

Liftade med pappsen hem efter jobbet, han hade varit hos tandis och var ändå på bygget så att säga. Han och Daniels pappa ska hjälpa oss att byta taket på garaget i sommar och papps skulle kolla hur det såg ut med takvinkeln osv för att se om det lämpade sig med plåttak. I dagsläget har vi tjärad papp som behöver ersättas. Lyckligtvis funkar det med plåt! I samma veva ska vi byta plasttaket över altanen mot plåt också. Det vi har nu har spruckit på sina ställen. Plåt pallar mer. Vi "vallade" runt oss själva och papps på tomten också och jag passade på att fota lite av floran. Nån som kan hjälpa mig med lite namn, månne?...

Den här lilla rackaren växer på gräsmattan. Anar jag en gul blomknopp. Är det en smörboll?


Dessa då? De växer dels i rabatten men även på gräsmattan...

Efter middagen har vi varit ut för att leta ogräsmedel som Daniel ska spruta på gräset som växer mellan stenplattorna och väggen. Naturligtvis kom vi ju inte hem med enbart detta. Jag hittade Gladiouluslökar som jag inte kunde motstå så här framöver ska jag peta ner dem i jorden och se om det resulterar i nåt vackert och prunkande senare i sommar. Dessutom fyndade jag en bit ryggbiff för ynka 79:-/kg på Coop.

Kvällens spontaninköp

På väg över viadukten (Luleåvägen) ser vi en (riktigt fräsig) bil som rammat en reklampelare på väg in mot stan, bromsspåren gick över båda vägbanorna. Kort därefter anlände såväl brandkår och ambulans till platsen. Farliga leksaker det där. Antar att det blir en notis i tidningen om saken. Jag ska absolut hålla utkik, man blir ju nyfiken när man passerar kort efter att olyckan skett. Vad var orsaken? En "tok-gasning" och vattenplaning i kombination?

Nu ikväll har jag planerat lördagen med Tove. Vi fick en förfrågan och schlagerkväll med dem men Daniel har både match och jour på lördag så han kände sig inte speciellt manad. Det kan jag förstå. Jag kommer i alla fall att åka dit, jag har ju dessutom turen att bli bjuden på middag i form av grillat :) Ska bara fixa lite vin till det. På tal om samtal med vänner så pratade jag med B på telefon i går. Mycket lättpratat och en hel del skratt. Hon och jag har väldigt lika syn på saker och ting och delar en hel del värderingar, så jag blir mer och mer övertygad om att det kommer att bli mycket trevligt att ses. Dessutom tycks vi har hur mycket som helst att prata om. Vi har pratat på nätet i ett år (säkert lite mer än så) och fått en hyfsad bild av varandra men att prata på telefon ger ytterligare information om en person och hur man verkar kunna konversera. För oss har det fungerat galant! Vi verkar ha god personkemi och det känns verkligen som att jag hittat en ny vän i B. Det hela med att faktiskt träffas öga mot öga har avdramatiserats avsevärt sedan vi talat ett par gånger i telefon. Jag tror att det kommer att bli en toppenhelg i Köpenhamn! Men visst kommer jag att ha sommerfugler (det låter så mycket gulligare på norska) i magen när vi ses. No doubt about it!

BTW! Husfrun....var du och handlade på Coop i kväll? Jag tror minsann att jag såg dig i så fall :)

Nu ska jag läsa bloggar och titta på "Bonde söker fru" (säsong 3)! :)

Inga kommentarer: