onsdag, maj 28, 2008

Oväntat besök

Klockan är 21. Agneta har rätt nyligt åkt hem, hon svängde förbi här med cykeln i kväll för en kopp java i kvällssolen på altanen. Daniel har jobbat vidare med stenläggningen intill bron, vi beslutade här för nån dag sedan att hårdgöra där för att det ska bli stadigare att ha cafégruppen där. Stolsbenen tenderar att sjunka ner i gräset annars.

Idag har vi shoppat lite mer blommor, de där vi inte fick tag på i går eftersom de inte tog kort på Vittjärvs handelsträdgård. Det blev vit Bacopa som ampelsmycke på bron.



Det känns som att jag skriver en hel del om grönska, trädgård och blommor just nu men det beror på att jag är helt förälskad i allt detta. Våren...huset....uteplatsen....friheten - ja helt enkelt att pryda och pyssla med "min plats på jorden" ♥

Medan jag stod och lagade middag idag (Thai Panaeng Curry - riktigt gott faktiskt) fick vi oväntat besök. I ögonvrån ser jag nåt svart komma emot mig. Jag trodde först att det var Daniel med ett av sina upptåg *S* Men så var icke fallet, det visade sig vara en svart labrador som smitit in genom vår öppna altandörr och glatt kom in i köket för att hälsa. En riktig sötis! jag tänkte precis kolla halsbandet om det fanns nåt bricka med ägarens namn/telefonnummer när hon smet ut igen, jag såg hennes gå omkring på granntomterna och lukta. Jag öppnade köksfönstret och pratade med henne och hon kom lufsande tillbaka. Då hann jag få fast henne och kolla brickan, det visade sig att hon var en ledarhund (jag vet att det brukar röra sig en kvinna med en sådan) här på gatan. Vi gav hunden vatten eftersom den flämtade nåt gruvligt och så satte jag mig på bron bredvid raringen och ringde såväl mobilnumret som hemnumret. Inget svar på mobilen och upptaget på hemtelefonen. Till slut bad jag Daniel vakta hunden medan jag gick till grannen nåt hus bort och frågade, det visade sig att kvinnan kände hunden Lina och att hundägaren bodde granne med henne. Hon följde med och hämtade med hunden till sin rättmätiga ägarinna och hela historien slutade lyckligt.

Förresten...

...vad är detta som växer i en av våra rabatter?

Nu ska jag kolla mobilen, tyckte mig höra den där "klassiska" störningen i datorhögtalarna när ett SMS trillar in. Jag kör ljudlöst en del (i samband med möten, föreläsningar, utbildningar och nattetid) och kommer inte alltid ihåg att slå på ljudet när jag inte behöver ha ljudlöst. Tror att jag ska inta soffan med Daniel sedan och se på "Morgonsoffan" - en riktigt härlig komediserie!

Inga kommentarer: