måndag, juni 16, 2008

Kvällsbesök på kyrkogården

Välkommen till en ny dag och en ny vecka!

Det blev en regntung start på denna vecka. Daniel sade att de tydligen pratar om denna typ av väder hela veckan. Jag hoppas innerligt att de har fel. På midsommarafton vill jag ha solsken. Skärgården brukar kunna bjuda på det även om det regnar på fastlandet. Natten har inte varit något vidare, jag har sovit uruselt och vaknat x flera och detta av "hormonella skäl". Jag har ju beklagat mig över eländet förr och i går var det dags att drabbas av "saken" igen. Har inte haft ont i samma utsträckning som på sistone men det är ändå en "oro" i mage och rygg som gör det svårt att slappna av till 100%.

Jag var på en sen promenad i går och "hamnade på" kyrkogården där mormor, farmor, farfar och lilla kusin Lars ligger begravda. Jag har aldrig tidigare tagit någon bild av deras gravstenar och passade på nu när jag hade mobilen med mig. Deras viloplatser var så fina med alla blommor. Välvårdade och vackra. Jag kan bli så ledsen när jag ser gravplatser som förfaller, dit ingen går och planterar eller tänder ett ljus. Anledningarna till sådant kan ju vara olika men det känns likväl i hjärtat.

Det är underligt hur det kan bli men mormor och farmor + farfar har stenarna bredvid varandra och kusin Lars mitt emot dem. De är lika samlade där som de var när de försvann från oss. Som jag skrivit förr så förlorade jag många älskade inom loppet av rätt kort tid. Jag menar inte att bli morbid nu och om ni hyser äckel/agg mot bilder på gravstenar så är det dags att byta sida nu.

Jag tycker i alla fall att stenarna och blommorna är vackra, jag tycker att kyrkogårdar är fridfulla och magiska - det är den plats där mina älskade släktingarnas kroppar vilar och jag hyser den största respekt för platsen därav. Om klockan inte hade hunnit bli så mycket och myggen så intensiva så hade jag gärna stannat där en stund till. Det är fridfullt som sagt, tankar och känslor får fritt spelrum och på något sätt kommer de alla närmare en igen när man ser deras namn...


♥ Mommos plats ♥


♥ Farmor och farfars plats ♥


♥ Kusin Lars plats ♥

Inga kommentarer: