söndag, juni 15, 2008

Min lördag och söndag

Lördagen visade sig bli riktigt bra. När papporna lämnat oss tog jag bilen och svängde förbi Statoil för att köpa en engångsgrill med mig till Jillan. Väl ute i bilen igen ser jag att Kristina skickat ett SMS så jag ringer upp henne. Hon undrar om jag har möjlighet att skjutsa henne till T (en old-time-nät-polare till oss båda) i Luleå. Klart att det gick bra, hade ju inga stora lördagsplaner. Så så fick det bli. Fick gå husesyn hos T också. Därifrån drog jag hem mot Boden igen för vidare resa upp till Bredåker. Hos Jillan var det full rulle som vanligt, Camilla var på besök och en mindre drös med kids.

Engångsgrillen startades men var lite tam så Jill drog igång murgrillen också, middag blev det vid 21. Det har blivit grillat hela helgen för min del - men jag klagar inte. Efter det tog vi bilen och körde en liten runda i byn, jag fick se Camillas hus från insidan, sedan blev det en sväng förbi Helena och slutligen badstranden där Daniel och fotbollslaget hade landat på sin lagfest. Bastu, bira och bad! Tillbaka hemma hos Jill blev det kaffe, YouTube-frossande, surr och sen började folk droppa in från festen. När vi åkte runt 01 var det huset fullt hos syster - som vanligt ;) Men det är cosy! Jag gillar verkligen det där att "alla trivs hos alla" och att "alla är välkomna hos alla", där i Bredåker är det oftast öppet hus hos de flesta. Barnen går gårdarna runt och leker och har en sån enormt bekantskapskrets så nära. Kompisarns föräldrar blir nästan extramammor och -pappor. De sover över hos varandra, äter middagar hos varandra och får en enormt viktig trygghetsbas med sig från barndomen. Himla fantastiskt egentligen!

Idag har det verkligen varit söndag och "söndagsfeeling", den inleddes med sovmorgon, Daniel har klippt gräset, jag har tvättat och stökat på med lite annat ute och sedan har vi varit en sväng till Dollarstore för en stund sedan. I eftermiddag skulle Kristina och T kika förbi när de kommer från Luleå, hennes lägenhetsnycklar blev kvar i bilen i går och det underlättar ju onekligen om man har dem när man ska ta sig in lägenheten...*s* Annars? En film kanske. Eller inte. Det lutar åt hämtmat från Ming Palace. jag är himla sugen på surströmming, potatis, rödlök, gräddfil och tunnbröd men jag och D kom överens om att vi ska ta det här framöver. Han var inte så "het" på den tanken just idag och det kan jag förstå, det är ju inte den bästa och mest självklara "bakismaten".

Lite bilder:


Papps har inlett projekt: "garagetaksbyte"


Papporna på taket


Rabarbern växer så att det knakar


På väg mot byn i går - vackert solsken i Degerbäcken


Max lade en popcornsnitslad bana i går - som Hanna åt upp *s*


Stig och Max samtalar och Jill visar sin rätta sida - alltid full fart och friska fläktar ♥

Inga kommentarer: