lördag, juli 19, 2008

Bet 24? Nej, 240 bett!

Fy vad myggbett jag fått. Turen till Vändträsk spädde nog på det med ett 20-tal. Jag är populär, minst sagt! I alla fall bland myggen *s* Jag gissar att djungeltrumman gick när jag äntrade byn och hela kolonin sökte sig till Café Rävasten för att smaska på mig ;)

En vädermässigt sisådär dag idag, regnskurar kommer och går. Idag har vi sovit pinsamt länge. Vågar inte ens skriva ut tiden *s* I går var jag, Daniel och Agneta ut på M/S Bränna en sväng, det var väl ingen höjdare direkt. Men det är alltid kul att gå ut och kika på folk. Träffade kusin Jimmy, vi har i princip en icke-existerande kontakt. Naturligtvis kom ämnet Morgan upp (Jimmys far tillika min morbror). Ett jobbigt ämne. Morgan dog när han var 29 år, vi har inte fått den riktiga versionen om vad som hände så detta har alltid varit ett känsligt ämne. Morgan var min idol. Han var så snygg med sitt tjocka, grå, vågiga hår. Som en ung Richard Gere. Minns honom med stolthet. Jag var så stolt när han körde skolbussen. Han var glad, trevlig, snygg och charmig. 1987 försvann han ur vårt liv, 29 år UNG. Enda gången jag bett till gud var när han låg på sjukhuset och vi svävade i ovisshet. Men "han" lyssnade inte och Morgan dog. Ser fortfarande bilden framför mig när mamma, helt förlamad av sorg över att ha förlorat sin lillebror skulle kasta ner en ros i graven och själv höll på att falla i. Hade det inte varit för att pappa huggit tag i henne så hade hon nog ramlat. I år skulle Morgan ha fyllt 50 år. Han skulle fortfarande ha varit ung och säkerligen galet goodlooking. Gårdagen ute blev i samband med att jag träffade Jimmy en emotionell urladdning. En del ledsamhet och tårar. Ämnet Morgan kommer alltid att beröra mig djupt! Min underbara "Moppe"!

En nattsömn och en dusch senare känns det OK men jag bär det alltid med mig och det är inte speciellt svårt att dra igång hela känslostormen igen. Jag vill ha den absoluta sanningen om vad som skedde, inte versioner hit och versioner dit.

Nej, nu ska jag rycka upp mig! Vad ska man göra av denna lördag då måntro? Vet absolut inte alls. Vet inte vad vi ska hitta på till middag heller. Jag har SMS/MMS:at lite med B, hon har påbörjat sin seglats från Strömstad hem till Norge med sin båt. Så just nu är hon ute på havet någonstans. Strong kvinna det där som hanterar 10.5 meter segelbåt ensam (om hon måste). Nu har hon dock sällskap denna tur. Hoppas att allt går bra. Själv har jag så enorm respekt för öppet hav (för vatten överhuvudtaget, såvida det inte kommer ur en kran *S*), är nog för skrajsen för att våga mig på en seglats....eller? Jag har i alla fall fått erbjudandet. Man kanske inte ska vara en sån chicken? One life to live!

Nej, gott folk. Dags att göra lite nytta!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du råkar inte mena herr andersson?