lördag, januari 10, 2009

Italienska smaker och krackelerade skor

Middagen blev riktigt lyckad så rätten rekommenderas varmt. Jag sitter redan och drömmer om än mer italienska smaker och tanken går till den temaafton som jag och ett par kollegor tänkt bevista här framöver. Menyn lyder som följer (är det inte en gastronomisk orgasm för en galen anhängare till Italiensk mat som mig, så säg):

Bere
Fördrink

Gamberetti Marinati serviro con Mozzarella in Carozza
Ugnsbakade och vitlöksmarinerade tigerräkor som serveras med friterad mozzarella

Fiore di pasta gratinare
Pasta med prosciuttoskinka tomat och bechamelsås

Filetto di Mazo con Patereorta di Lusso Italiano Macinato Funghi e Cremoso Cavalo Verza
Helstekt oxfilé med lyxig Italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och en krämig savojkål

Dolce di Cioccolato, Macedonia di Frutta servito con Zabaione
Chokladkaka med smörkex, marinerad fruktsallad som serveras med en skummig äggcreme med Marsalavin


För detta fantastiska kuvert betalar man 250 kr på suveräna Restaurang Viljan. Missa inte ett besök till restaurangskolan. Maten är fantastiskt god och vacker för att inte tala om prisvärd.

Om vi nu lämnar maten och går vidare till nåt annat, jag är ingen shop-o-holic men just nu hade jag gärna suttit på en tusenlapp eller två över för kläd- och skoinköp men januari är inte direkt månaden man breder ut vingarna för mycket. Naturligtvis rasade mina vinterskor idag, jag noterade att de krackelerat när jag kom hem och förstår nu varför jag känt mig blöt och kall om fötterna en tid *s* Jag har mina krav på vinterskor för vardagsliv och det är att de måste vara vinterfodrade, ha gummisula (vägrar halka omkring!) och ha åtminstone en liten klack/kilklack. Jag är är ju lite kort i rocken (läs: 165 cm), detta korthets"komplex" (det var att ta i men ni som inte är långbenta förstår nog vad jag menar) i kombination med att jag äger en del byxor som är några centimeter för långa gör att jag gärna vill ha ett skor som inte är helt platta. Utöver detta skulle jag vilja köpa mig nya träningskläder, nya träningsskor och nån ny topp/tunika. Allt i sinom tid. Inget av detta är egentligen akut men nog skulle jag behöva hitta ett par nya vinterskor hyfsat snart. Här i norr återstår det ju en god del vintertid och kyla ännu. Daniel ska åka till Luleå och köpa en vedkorg till bastun och jag funderar på att hänga med och få kolla läget - åtminstone på skofronten.

Nu ska jag snart krypa ner i min renbäddade säng. Det finns vissa förutsättningar som gör att man sover bättre än andra gånger och en renbäddad säng är en sådan.

Natt natt!

Inga kommentarer: