måndag, november 23, 2009

Kall kvinna käkar kaka kramandes katter

Summeringen av min spännande eftermiddag lyder som följer:
  • Frös nåt überjävligt om händerna när jag kom hem så jag valde att värma dem på mina syskonbarns varma magar/ryggar - vilket var en ganska rolig syn och upplevelse ;)
  • Gjorde en tasting av Linas halloweenkaka med pumpa som hon och Jill bakat idag, den har all potential men jag tror att jag måste modifiera den lite. Mer mjöl, lite mindre hackade hasselnötter, lite mindre socker eller sirap/honung och helt skippa glasyren och non-stop:en ovanpå. Den var nog så söt och tung (med alla nötter) i sin originalversion. Annars smakade den lite som en riktigt saftig morotskaka och skulle helt klart kunna fungera som vårdlagsfika den 11 december då det är min tur att stå för godsakerna.
  • Stigs rakning av huvudet med trimmern från helvetet (den låter i alla fall ohyggligt illa), i kombination med det hemska dammsugarmonstret resulterade i att jag fick sällskap av två uppskrämda katter här i min kammare. Felicia lade sig på skrivbordsstolen och somnade så gott där och inte hade jag hjärta att fösa iväg henne för att komma åt min stationära dator så det blev att dra igång laptopen.
  • Duschen intogs i badkaret på stortoan, duschen här ute kändes föga lockande. Jag hade nog frusit till en isstod om jag ens försökt. Det var inte sista gången jag körde den varianten kan jag tala om. Här ute är det inte kul att duscha, för att sedan "strutta" hel- eller halvnäck och "huttrig" in i min kammare som jag håller lite sval för att få maximalt god nattsömn. Dessutom rensas handdukarna ofta ner i tvättkorgen och det inser man såklart inte förrän man står där blöt, blottad, naken och kall. På stortoan finns skåpet med handdukarna. I rest my case! :)
  • Drygt en timmes samtal med Tove om bl.a. cancer, separationer och äkta män som åker på uppdrag till Afghanistan. Men tänka sig...vi lyckades faktiskt få det till ett positivt samtal med en del skratt ändå. Ganska fantastiskt egentligen! Det gjorde vi bra, Tove! ;)
Nu ska jag ägna mig lite åt "Gilmore Girls" innan det blir horisontalläge i renbäddad säng. Morgondagen inleds med ett möte med hemrehab-teamet, därefter en kollegial träff, lunchärenden och sedan vanligt patientarbete innan första träningen på 2 veckor. Det lär nog bli minst sagt svettigt och flåsigt. Men det är ju det som är hela meningen. Ut med det bara! :)

Inga kommentarer: