lördag, februari 20, 2010

Surgubbe!

Jo, förresten...jag måste berätta om en liten incident från i onsdags.

Som vanligt när man bokat flyg via SAS erbjuds man att checka in via SMS alt. via deras hemsida vilket jag jag gjorde även denna gång, i samband med incheckningen får man även möjlighet att boka sittplats. Jag brukar oftast boka en plats långt bak i planet och en plats mot gången om jag reser ensam. Dels för att jag tycker att det är skönt att inte sitta mitt i smeten utan att kunna klä sig, plocka ner väskor m.m i fred och för att en plats långt bak ofta innebär att man får gå in först alt. ta ingången från planets bakdel. Fort in och fort ut med andra ord. Att jag väljer en sittplats i gången när jag reser ensam har enbart att göra med att jag inte tycker om att sitta inklämd mellan två främlingar (om jag slipper) eller instängd vid fönstret. Dessutom är det skönt att kunna räta ut benen i gången om man känner sig "tillknycklad". Jag har valmöjligheten och jag tar den. Så även denna gång.

Under onsdagens resa mot Stockholm satt jag på planets näst sista rad och längst ut, jag och en yngre kille som satt i mitten hade hunnit inta våra platser när en man dyker upp och tittar menande på oss. Inledningsvis hade han missat informationen om att vi med sittplatser bakom rad 15 skulle gå in genom planets bakre ingång utan kom plöjandes "mot strömmen" i planet. Vä framme vid oss reser vi oss för att slöppa in mannen i fråga men han enar då att vi gärna får flytta in, detta skulle då innebära att jag skulle ha hamnat i mittensätet. Jag förklarade att jag gärna satt på den yttersta platsen. Då kläcker surgubben ur sig:

- "Detta är faktiskt ingen resa till Thailand och vi ska bara flyga en timme!"

So what?! Jag har valt min sittplats för att jag vill ha den och struntar fullständigt i om resan är en eller tio timmar lång.

Visst, fråga kan kan man alltid göra men man får även vara beredd på det svar man får. Vad vet han om jag lider av ischias? Ett stelopererat ben? Cellskräck? Eller nåt annat! Eller helt enkelt bara föredrar att ta privilegiet att välja sittplats när möjlighet finns.

Nä, gubbe lilla. Du kanske borde ta en resa till Thailand och vila upp dig och bättra på ditt kassa humör - och se till att boka den sittplats du vill ha innan! Är det nu så att ett sällskap blivit placerade i olika delar av planet och gärna vill sitta tillsammans och frågar så ställer jag gärna upp och flyttar på mig men hans framtoning och kommentar gjorde mig bara obsitinat och tjurig.

2 kommentarer:

Jill sa...

Fick du upp ångan lite =)?
Men hur gick det? Anar att du inte flyttade på dig, men vad sa han?
Kram och krya på dig. Kom ihåg att andas in lite luft ☺

missj sa...

Jo, jag blev lite ilsk ;) Han kommenterade inte mer än det där ut fick vackert inta sin plats vid fönstret, sen slocknade han...