Nu har vi just ätit en av de godaste laxrätter jag känner till...
Har ni inte testat denna lax så måste ni bara! Smakerna är sanslösa!
Ugnsbakad lax med parmesan
1 kg färsk lax utan skinn och ben, dela gärna upp den i porionsbitar
400 g färsk eller frusen bladspenat
200 g parmesanost, färskriven
5 dl vispgrädde
3 pressade vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
Gör så här:
Ta bort stjälkarna på spenaten. Skölj den och låt den rinna av alt. pressa ur vätskan ur den frusna spenaten. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den. Salta och peppra laxen. Lägg spenaten i formen och placera laxbiten ovanpå. Blanda grädden, 3/4 av parmesanosten, vitlöken, salt och peppar. Slå grädden över och strö osten ovanpå laxen. Ställ in formen i 175 grader varm ugn och baka laxen i 20 minuter. Se försiktigt efter i mitten på laxen att den är klar. Servera med kokt pressad potatis eller ris.
Nu ska vi bara slappa, kanske se en film och ta vara på tiden och livet :)
5 kommentarer:
Åh så gott det lät!!! Tack, nu vet jag vad jag ska ha till Valborgsmiddag :O)
Ha en härlig helg och lycka till med den fortsatta bostadsjakten!!
Hälsn.
T
Mmmmmm.........jag älskar lax!!
Den är ljuvligt god och rekommenderas varmt! :)
Underbar, den fick 10 poäng av alla i familjen!!! Kommer jag garanterat att göra igen, tack för tipset :O)
//T
Så härligt att den blev lyckad! :)
Skicka en kommentar