söndag, maj 30, 2010

En lång men effektiv lördag!

Förlåt att detta inlägg "took me forever" men dels tar det tid med bilderna, jag ändrar storlek på dem så att de inte ska stjäla så mycket plats av mitt Picasa-album, sen är det annat som ska justeras och allt om dagen skrivas. Men nu är jag klar minsann!

Dåligt med uppdatering idag, jag vet! Men jag lovar, jag har giltiga skäl ;) Dagen har varit totalt knökfylld av saker att göra. Efter en lång och intensiv fredag blev det sängen vid 01. Jag vaknade i mycket tidig morgontimma och kom på mig själv om att prata om att måla nåt "F". Vad jag hade drömt om har jag absolut ingen aning om. Nästa gång jag vaknade hade jag fötterna utanför sängen och huvudet i mitten av sängen. Vad jag hållit på med i natt kan man ju fråga sig?! Kanske var det nån stressreaktion, jag driver ju och planlägger i huvudet hela tiden.

Efter en snabb dusch, light make-up och lite frukost drog vi iväg. Första anhalt blev Slependen för att hämta matgruppen, vi hade lite bekymmer att hitta men vi fick guidning av säljaren och löste affären fin, Gabriella som hon hette och var den som satt ut annonsen var mycket trevlig, hennes man var "inte fullt lika trevlig" om man uttrycker det så. Han ifrågasatte bland annat att hon varit borta så länge när hon åkt för att möta oss, totalt tog det garanterat under 10 minuter. Bad vibes där! Från dem åkte vi till Kids som säljer hemtextil till bra priser, därifrån kom jag med täcken, kuddar och sängkläder. Därifrån drog vi vidare till IKEA Slependen när vi hade tiden, mannen som skulle sälja Malm-sängen verkade lite suspekt, när jag begjorde bild med tanke på det låga priset (350 NOK för sängramen + 2 madrasser) blev han totalt tyst. En hund begraven? Jag har aldrig varit med om en snabbare IKEA-runda, jag tror att vi var in och ut på en timme och då inkluderade det en lunch. Jag "rafsade åt mig" en del nödvändigheter och snubblade dessutom över en fin TV-bänk på "billigkroken" (vad heter den på svenska?), den hade några småskador men inget som sticker i ögonen och var nedsatt 50%. Anledningen till att vi rusade genom IKEA var att vi avtalat en tid om att hämta kombiskåpet (kyl/frys) och spis mellan 15-16. Vi hittade faktiskt fram i tid och mötte mannen som höll på att städa ur sitt föräldrahem, en trevlig typ men nog så omständig. Vid detta lag var jag hyfsat trött och less och han skulle binda fast alla sladdar, tömma kyl från alla hyllor osv. Äh, säger jag! Nog sitter de kvar! Här fick vi omorganisera allt i bilen för att få plats med allt men när detta projekt med att packa om och in i bilen (som säkert tog en timme) var klart så fanns det faktiskt gott om plats kvar.

Vi drog vidare, tanken var att åka till Elkjøp före IKEA (som hade öppet längre) och försöka hitta en TV men av nån anledning (trötthet?) så gjorde vi detta tvärtom. Vi hamnade på dagens andra IKEA (Alnabru) först och när vi kom på att vi tagit det hela i fel ordning hade Elkjøp stängt, så någon TV blev det inte. Men däremot blev det det vi planerat att jag skulle skaffa på första IKEA. Faktiskt bara en enda byggsats - och ett är ett skåp jag ska i badrummet. De stora tingen jag fortfarande saknar är säng, sängbord, soffa, soffbord och TV. Men på måndag efter att jag varit på Skatteetaten tänkte jag ta det där megalånga "shabraket" och köra till Vinterbro där de har ett stort köpcenter med en massa olika butiker. Där tänkte jag försöka hitta en TV och en sån där altanmatta med noppor under, underlaget utanför min ytterdörr är så hemskt och jag kommer att dra in ton med sand och grus utan att upprätta nåt slags annat underlag och en sån där stor altanmatta är ju super.

Tillbaka på Nesodden var vi vid 20-tiden, vi började tömma bilen från alla de saker vi turnéeat runt för att skaffa. Innan vi bar in spisen började jag titta efter strömuttaget men kunde inte hitta det någonstans, dessutom ville inte fläkten fungera så då ringde jag efter fastighetsägaren. Trots lördag kväll och annalkande ESC kom han glatt ner och hjälpte oss med detta plus att bära in de två tyngsta sakerna; spisen och kylen. Jag måste bara säga det igen, de verkar vara så gulliga! Jag måste bara bara nämna att när jag kom hade de redan märkt upp en brevlåda med mitt namn innan jag anlände - bara det fick mig att känna mig så välkommen, den där förra lägenheten jag hade på gång - där skulle jag till och med ha fått köpa min egna brevlåda. Ingen utsikt är värd det det kontraktet krävde av mig! Och se...det löste sig i alla fall, och på allra bästa sätt!

Det blev sen ankomst till MB och E och där bjöds vi på dagens middag som var vegetarisk och helt ljuvlig. Eftersom vi var så sena hade de redan ätit men ställde sig ändå och kokade pasta till åt. E hade gjort en hemgjord pesto, extra söta körsbärstomater som "torkat" i ugnen under två timmar, pinjenötter och denna serverades med pasta. Fullkomligt toksmarrigt!

ESC-kvällen gick totalt i stöpet för mig, vi var här så sent och efter middag och lite prat med husfolket och dagen så hade jag missat alla nummer och kände mig föga intresserad av finalen. Men jag har i alla fall hört TV:n mumla där uppe så jag vet att Tyskland tog hem årets seger.

Nu ska jag krypa till kojs, i morgon väntar ännu en intensiv dag men nåt shoppande blir det inte då "hela Norge är stängt på söndagar". Däremot ska jag städa och ta fönstrena (som är hemska!), på väg tillbaka stannade vi till på Kiwi-butiken som ligger ett stenkast från min lägenhet och jag fick köpa såna där nödvändigheter som toapapper, skurmedel, disktrasor, diskmedel m.m.

Natti natti go' vänner! Nu måste vi ladda för en ny dag :)

Men först lite bilder...

Pärlan som tagit oss runt hela dagen och som svalt så jäkla mycket prylar!

På väg mot dagens första "Finn.no-affär" körde vi en tur ner mot mitt nya jobb och här är det...

..och ingången som jag kommer att passera med pirr i magen på tisdag!

Kan det vara priserna i Norge som avgör taxistandard? ;)

Början av Vardenbakken, en nästan två kilometers segt stigande backe som väntar mig varje vardag till jobbet. Fit for free? ;)

Jag hade redan vid ankomst fått min alldeles egna brevlåda/brevkasse!

My place! Här behövs en altanmatta för att slippa dra in av "skiten" utanför men annars är det super. Jag har kvällssol och nära till allt!

Sovrummet

Köket, innan vitvaruinstallation

När vi åkte vidare stannade vi till för en vätskepaus, en (1) liter vatten för 48 NOK!

En liten del av den vackra vägen vi åkte!

På väg in mot Oslo för att komma till Slependen där vi skulle hämta matgruppen...

...därefter blev det IKEA-anhalt nummer ett; Slependen

Där intog vi även lunch!

IKEA nummer två; Alnabru, här blev det i alla fall inte turbo genom butiken :)

Så här såg bilen ut innan hemresan, välfylld!

Mot Nesodden!

I Norge finns det gott om tunnlar!

Alla nyförvärv är på plats i lägenheten, köket ser onekligen mer ut som ett kök med vitvaror och matgrupp :)

En del av prylarna

Denna hänger utanför min lägenhet, med tanke på adressen är det ju en granne :)

Eftermiddag i Bjørnemyr/Nesodden

Kvällssolen fick husen i borettslaget att lysa!

MB och E har en uteplats att drömma om! Radhuslägenheten intill är förresten till salu för utgångspris 2,8 miljoner NOK (motsvarande 3,4 miljoner SEK) och stället är i behov av totalrenovering. Här är det utsikten man betalar för!

Utsikten lite senare, solnedgången skapar konstverk!


Kvällens drink, en nyhet på taxfree. Omdömet: helt ok men nog så söt blandat med Sprite!

3 kommentarer:

Kristina sa...

Du verkar ha jobbat på bra :) Så roligt att det går framåt i alla fall .
Lycka till med resten nu . Kram från oss hemma i Bredis 304

Miss0 - svensk tjej i Oslo sa...

Ser ut som du kan få det väldigt fint i det nya hemmet ;)

Hehe välkommen till Norge tanke på alla priser :) Men desto härligare är det att komma till Sverige och få prischock :)

Hoppas vi ses på fredag ;)

missj sa...

Kristina: det har rullat på fint, saknar bara en del (nog så viktiga) saker nu så kan jag börja bo där :)Hoppas att allt är bra därhemma och ge min syster en stor kram från mig när de kommer hem!

Miss0: Det blir nog fint när allt är klart :)Visst är Norge hemskt när det kommer rill priser, i synnerhet när man kommer med svenska pengar. Jag längtar tills jag kommer igång med min norska lön, då slipper man räkna med att en svenska krona bara är värd 80 öre. Hur går det förresten för dig med NAV? Har du hört nåt?!