fredag, juni 18, 2010

Bankbyråkrati

Dagen inleddes med solsken och blåst men nu är det mörkt och trist och Det kom till och med lite hagel när jag stod och väntade på bussen mot båten. Man kan nästan förklara mitt bankprojekt på samma sätt, det var ljust och förhoppningsfullt i morse men efter att ha varit dit så mörknade det. För jag blev inte klar! Nej, det är mer byråkrati som ska till. Jag måste nämligen tillbaka för att skriva under när kontot är klart samt visa upp en bekräftelse på mitt norska personnummer, så med andra ord måste jag invänta papprena från skatteetaten. Åhhh...jag hade velat ha kontot klart!

Under förmiddagen fick jag klart ett ärende, det tog sin lilla tid för mig och några hjälpmedel + en bostadsanpassning resulterade i totalt 8 dokument(!) som jag nu skickat till patienten för underskrift. Ett av dem (en monteringsgodkjenning) ska även vidare till styret i bostadsföreningen. Jag kan bara konstatera att det är lite mer omständigt här än hemma ;) När jag fått alla papper i retur ska jag sända dem vidare till hjelpemiddelsentralen. Även om det fortfarande tar tid för mig att ta mig igenom allt, i synnerhet eftersom jag gör mitt bästa för att skriva på norska i begrundelser och anteckningar, så börjar jag få ihop sammanhanget i systemet.

Lunchmötet hölls på Flasken (här på Flaskebekk) och vi gjorde en avstämning av vad de jobbat med under vårens möten och planerade in hösten/vinterns möten som bland annat kommer att handla om kognition (vad kan vi göra och erbjuda?), genomgång av stillingsbeskrivelser, få ner vilka arbetsterapeutiska teorier vi jobbar efter och...taadaaa...ett "Jennies möte". De vill gärna veta hur vi jobbat på vårdcentralen så när jag ska hem och jobba ska jag försöka plocka ihop lite matnyttigt så att jag även har nåt konkret att visa, problemet blir nog att begränsa sig så att så det viktigaste ryms på en kort timme. Lunchen var smarrig, för min del blev det en Club Sandwich - som jag dessutom blev bjuden på. När det var min tur att betala hade Tone redan gjort det. Mycket gulligt! :D

Min lunch - jag har nog redan kommit in i smörgåslunchlunken för jag tvivlar starkt på att det blir någon middag idag. Klockan är efter 17 och jag är fortfarande mätt ;)

Naturligtvis lyckades jag vimsa bort mig när jag skulle till Handelsbanken men efter några omvägar kom jag på rätt spår - och det positiva i kråksången är att jag tror att jag sytt ihop lite av "bybilden" i det område jag rörde mig på. Nu förstår jag sambandet mellan olika ställen lite bättre. Det var en del på gång inne i Oslo, dels visade de en (är måttligt intresserad, så jag vet inte vilken) fotbollsmatch på en supermegaskärm vid Akershus festning där de hade tältservering och folk satt hela vägen upp på muren på fästningen och tittade.

Fotbollsfans får sitt lystmäte

På Rådhusplassen var det gratisfestival; VG-Lista 2010. Det såg mest ut som nåt som lockade människor i tonåren så jag stannade inte ens till. Det var f.ö. inget uppträdande just när jag passerade. Det blev med andra ord lite av en turbotur för mig in till Oslo, från båten, till banken (med omvägar), lite spatserande och fotande och tillbaka på båten inom en timme. Bra jobbat! :)


Rådhusplassen och festivalscenen

2 kommentarer:

Jean sa...

Jag avskyr verkligen all pappersbyråkrati.
Fick en bunt igår, och en idag. (-_-)

missj sa...

Då ska du inte flytta hit, för här är det till och med värre än i Sverige ;)

Förresten; var det nåt trassel när du skulle kommentera. Jillan berättade att både hon och Camilla haft en del trubbel då de försökt.

Kram lillasyster!!