tisdag, juni 29, 2010

Ljud och oljud

I går när jag skulle sova låg jag och lyssnade på - och somnade till ett glatt sällskap i grannhuset som drabbades av skrattattack efter skrattattack. Tänk, sånt stör mig inte det minsta. Värre är det med skatorna som har värsta råbarkade diskussionen här ute om morgnarna. Om det ändå varit lite vänt småfågelkvitter, en storspov eller nåt annat harmoniskt - men skator, nä nä...ingen skönsång direkt!

Solen skiner och termometern visar 24 plusgrader just nu, det hade varit ljuvligt att sätta sig mot husväggen en stund men här råder ingen som helst harmoni för närvarande då värdfolket håller på att stenlägga sin utetrappa och hantverkarnas verktyg och maskiner frambringar allt annat än fågelkvitter. Nä, det får vänta tills de avlägsnat sig. Det är f.ö. inte så kul att sitta där när de är runt hörnet och går an heller - eller knatar förbi för att hämta mer stenplattor.

Dagens middag var väl ingen gastronomisk sensation direkt, det blev Cheerios och mjölk och nu känner jag att saltbehovet är långt ifrån tillfredsställt. Lunchen blev det heller inte mycket av då jag var på möte på Sunnaas Sykehus till närmare kl. 13, lite sallad "vid pulten" bara. I kantinen på huset finns möjlighet att plocka ihop sin egen sallad som man betalar efter vikt, den är faktiskt riktigt bra och det finns ofta mycket att välja på som blandade salladsblad, majs, rödlök, syltlök, cornichon, selleri, rädisor, gurka, tomat, kokt ägg, solroskärnor, marinerade oliver och vitlöksklyftor, fetaost, kubost, soltorkade tomater, grillad kyckling, räkor, kräftstjärtar, skinka, krutonger m.m - men kommer man dit vid 13 är inte urvalet lika stort.

Det var intressant att besöka Sunnaas även om jag i princip bara såg lite korridorer och ett mötesrum under de två timmar jag var där men lite av den fantastiska utsikten inifrån hann jag se. Det sjukhuset ligger verkligen fantastiskt fint! Jag skulle vilja se/veta mer om deras verksamhet också och om det blir läge en dag så skulle jag vilja hospitera där en halv dag eller så.

Inga kommentarer: