fredag, juni 04, 2010

Ni får stå ut en stund till...

Att ringa och svara med ett svenskt mobilabonnemang utomlands, tillika att sända SMS, MMS och motta sistnämnda är jäkligt dyrt. Därför har jag varit mycket moderat med mobilanvändandet sedan jag kom hit för jag vill inte åka på nån räkningssmäll från Telia nästa månad. Jag försöker hålla lite kontakt via andra kanaler istället. Jag är i alla fall innerligt glad över att jag haft så mycket att göra att jag egentligen haft mycket lite tid till samtal och SMS för annars hade jag nog inte stått ut med att ha haft så lite mobilkontakt med mina nära och kära som jag haft denna veckan. Som helt ny på jobbet tar jag knappt upp telefonen under arbetstid, även om mina kollegor gör det.

I går tröttnade jag på att känna mig så "alienerad från mobilkontakt" och ledsnade tillika på att vänta på personnummer för att kunna ordna med det där mobilnumret, min beställning har ju legat inne hos Tele2 en tid nu i väntan på någon typ av bevis på att jag är bosatt här. Jag gick helt sonika in till min sektionsledare och frågade om hon kunde skriva ett intyg om att jag är ansatt och bosatt här på Nesodden och det hon gjorde, jag fotade av bekräftelsen och sände in den till Tele2 och se minsann:
Hei,

Tele2 bekrefter herved at du er kredittgodkjent og at din bestilling er iverksatt. Du vil motta SIM-kort til ditt abonnement i løpet av 10-14 dager på den adressen som er oppgitt i Norge.

Ved spørsmål, vennligst returner denne mailen.

Ha en fin dag!
Nu är det i alla fall på G - även om jag får stå ut i 10-14 dagar och även ni som efterlyser lite SMS ;)

Inga kommentarer: