fredag, juni 25, 2010

Nytta och nöje!

Glad midsommar!!

Nu pågår nog festligheterna där hemma för fullt - och här sitter jag med skallen full av hårfärg ;) Jag har inte minsta lilla midsommarkänsla men det är kanske inte så konstigt. Här är det inte mycket som tyder på att den fina sommarhelgen är här utan det var alla midsommarhälsningar på FB som påminde mig i morse. Sen föll det i glömska igen men jag kom på det i eftermiddag och har skickat lite hälsningar via SMS.

Mitt norska kontonummer är nu klart, det gick rätt snabbt på banken idag - och idag hittade jag utan problem, jag tror att jag börjat sy ihop en del av gatsystemet lite i alla fall :) Mitt bankkort kommer inom en vecka och på måndag ska jag försöka ordna så att jag får in lite pengar på mitt nya konto också. Härligt! Efter banken tog jag en spatserartur i solskenet, målet var egentligen att hitta en present till B som fyller år i morgon, jag vet vad jag är ute efter men att hitta det är desto svårare. Jag ska dra in till Oslo nån eftermiddag till veckan och fortsätta jakten. Däremot kom jag hem med lite kläder och skor åt mig själv, vilket var ganska nödvändigt eftersom jag inte har med så mycket hit och jag börjar vara less på rundgången i kläder. Jag fyndade bl.a. en fuskskinnjacka som var nedsatt 600 kr. Vid 15:30 började jag känna mig redo för returresa till Nesodden men just när jag var på väg mot båten ringde MB som just kommit in med båten så istället sammanstrålade vi medan hon väntade på E och starten av konserten de skulle på. Vi tog en tur in på Skeive Dager (Pridefestivalen pågår här i helgen) där vi vandrade runt en stund och tog en öl i solen, tittade på folk och pratade. MB är en sån fin person, hon är så rak och ärlig och det finns inte ett uns kappvändare i henne, hon skulle aldrig säga nåt bara för att hon tror att det är det personen vill höra - hon säger precis vad hon tycker och känner om saker och ting, aldrig med meningen att såra och hon är så klok och full av livserfarenhet. Jag har totalt och fullt förtroende för henne och känner att jag kan gå till henne med de flesta funderingar jag har för att få en välment och ärlig åsikt.

När klockan passerat 17 delade vi på oss; hon gick för att möta upp E och jag gick mot båten, vid det här laget var jag totalt urpumpad. Det var längesedan jag var så trött. Den där ölen stal den sista lilla energi jag hade kvar. Så i ärlighetens namn, när jag kom hem startade jag en tvättmaskin och lade mig på sängen för en middagslur, kl. 18:30 på kvällen ;) Jag hade helt enkelt inget val, det var natta för dagen som gällde eller en lur för att orka med lite hemmastök och bodygrooming i form av hårfärgning och manikyr. Och tänka sig, nu är jag en god bit på väg in i mina "måsten" och den andra maskinen tvätt snurrar för fullt i maskinen.

I afton blir det inte så sent för jag ska upp i hyfsad tid och dra in till Oslo igen med MB och E. De ska gå i Pridetåget och jag ska insupa folkvimlet och glädjeyran :) Foton lär komma!

Solen strålade över Oslo denna fredag; Akerhus fästning

Priden är i full gång

Mitt jackfynd för 199 NOK

Inne på Prideområdet i solskenet med glada människor och en öl

Jippiiiii, jag har blivit med norskt bankkonto!

Inga kommentarer: