onsdag, juni 09, 2010

Sommarfesten

Oj oj, så gott det var med middag och med tanke på mängden är morgondagens middag också fixad. Sen är det fredag igen, veckorna rusar fram även här i Norge :) På fredag får jag främmande så då blir det trevligare middagar och antingen fredag eller lördag ska det grillas!

Dagens middag under tillredning

Så...gårdagens fest då? Stället ("Kavringen" - marina och konferenslokal) låg fantastiskt fint men det var inte helt lätt att ta sig dit utan ner ledde branta stigar och åtskilliga hundra trappsteg. Jag kan tala om att det känns i skinkorna idag att jag var i "klättringsbranschen" i går ;). Både ner och uppvägen var en utmaning, ner gällde det att hålla emot en del och uppvägen krävde sitt flås - inte nog med det, jag lyckades dra på mig skavsår på vägen ner så det var inte speciellt angenämt att ta sig upp igen.

Upplägget på festen blev lite förändrat i år och det berodde på vädret, istället för att vi fick laga maten skötte kocken grillningen ute själv medan vi minglade med lite bubbel. Jag fick presentera mig för alla innan vi gick in. Några droppar regn föll medan vi stod ute men det var inget som besvärade.

Maten var supergod, allt som saknades var lite salt men trots att vi inte hann få tag på det då den ensamma servitrisen hade fullt upp så smakade det bra. Det bjöds på grillad entrecote, kyckling och svinefilet och till det potatissallad, bakpotatis med diverse andra sallader, såser och aromsmör - vinglasen fylldes stadigt på så utan vin stod man aldrig ;) Till dessert fick vi en chokladkaka med bärsås + kaffe och konjak. Helseavdelningen har nyss bytt chef så det blev avtackningstal, bus med avgående och tal av nytillträdda chefen. Trots att jag är helt ny kände jag mig helt involverad i festen, folk var nyfikna på mig och min flytt från norra Sverige. De är bra på att få en att känna sig välkommen, de där norrmännen! :D Det blev en del prat om rekryteringsprocessen till jobbet som till slut blev mitt och det var kul att höra lite om hur de kom fram till sitt val - jag fick dessutom så otroligt fina ord om mitt ansökningsbrev att jag blev alldeles varm i hjärtat! Folk började droppa av redan vid 20:30 men jag och de kollegor jag hade med mig från jobbet plus några andra från barnevernet hängde kvar till kl. 23. Det blev en hel massa bra och trevliga samtal, en fest är verkligen ett bra sätt att få se sina arbetskompisars sidor och inte bara vara professionell och kollegor. Det var verkligen trevligt och jag är så glad att jag hängde på.

Dessvärre hade det hunnit börja regna lite mer när vi påbörjade vår klättringen uppöver igen så när jag kom hem till lägenheten var jag dyngblöt, trött, småberusad och pyntad av skavsår - men det var det värt! Jag skippade skorna och tog dem i handen sista vägen så när jag kom hem gjorde jag mitt yttersta för att trippa på tå in i badrummet för en fottvätt, tandborstning och borttagning av smink - sen somnade jag totalt ovaggad.

Jag var oförskämt fräsch när jag vaknade i morse men sa inte sticka under stol med att det blir skönt med en lugn kväll och tidigt sänggående, jag ska bara hänga tvätten, diska, duscha och slösurfa lite. Dammsugningen jag hade planerat får vänta tills i morgon.

På tal om festligheter förresten, idag kom ännu en inbjudan om en liten avslutning på mailen och som jag tänkt gå på. Denna gång gäller det inte hela kommunen utan bara "oss på huset", resten av helseavdelningen sitter på Tangen centrum en bit från oss så vi är lite av en satellit från de andra. Så på tisdag ska jag på Signalen (nere på Nesoddtangen där båtarna går) med ett glatt gäng för middag, musik och stand-up comedy . Enligt min kollega har de en grym hamburgertallrik med en tjock hemgjord burgare med hembakt bröd och potatisklyftor.

Då ger vi oss iväg neråt...

...det var både brant och långt ;)

Väl nere var vyn helt fantastisk

På väg över till Kavringen, festligheterna hölls i det vita huset

Vägen upp igen...

Kockens lilla hörna

Lite mingel

Prat och bubbel inledde kvällen

Bubbelservering

I Norge flyger båtarna ;)

När matlagsidén inte blev av i år uppmanades vi att blanda oss mellan arbetslagen men jag fick ändå äran att sitta med två av mina kollegor :)

Maten var god! Jag är egentligen inget fan av bakpotatis men denna var grym, så saftig och god!

Møyfrid som är sjukgymnast och Kristin min närmsta kollega som just nu har fullt upp med att lära upp mig i allt - toppentjejer båda två!

Skål! :)

Ännu en sjukgymnast; Mari - iklädd svensk Odd Molly ;)

Så konklusionen i korthet: en hellyckad afton!

Inga kommentarer: