söndag, augusti 29, 2010

I dag har jag knutit några nya kontakter

Jag är glad att jag tog mod till mig och drog in på det där LBL-mötet på Majorstua i eftermiddag, det var verkligen inget problem att få kontakt med folk och man var som en i gänget redan från start, trots att det var många nya och lokalen fylld. Det fanns två i min ålder där, tre som var runt 40, sedan var alla äldre men det gör mig detsamma. Jag trivs så gott med människor i alla åldrar.

Det var inte helt lätt att finna fram, logiken bland de norska gatunamnen är inte helt lätt att förstå. Jag gick längs rätt gata men så plötsligt bytte den namn två gånger när jag tittade upp skyltarna vid portuppgångarna medan rätt gatunamn fortfarande stod på andra sidan vägen. What?! Jag frågade två trevliga tjejer om vägen och de rekommenderade mig att fortsätta upp längs den gata jag gick på och minsann, plötsligt uppenbarade sig rätt adress. Jag var nog där bra precis 17:30, den tid nya var välkomna att börja droppa in. Väl vid entrén mötte jag en kvinna som var lika ny och vimsig som jag men med gemensamma krafter fann vi vägen in :) Hon var också en av de jag fick god kontakt med under kvällen. Det var helt klart en ice-breaker för oss båda att vi sprang ihop innan vi klev in i lokalen.

Mötet började med en presentationsrunda, som på de flesta tillställningar med mycket folk känner man ganska snabbt att det finns folk man kommer bättre överens med än andra. Det fanns "alla typer där", glada och lättsamma och mer tungsinta och missmodiga. Speciellt en av de som var där var det svår att förhålla sig till. Kl. 18:30 kom filmpromotern och hennes del av programmet tog dryga timmen, efter det och en liten uppsummering drog 20 personer av de som var där ut för att äta på restaurang och jag hängde såklart med. Maten lät vänta på sig men under den tiden gavs vi tillfälle att prata en stund och jag har blivit inbjuden i en liten subgrupp som brukar hitta på saker tillsammans och som även ska vara en grupp där man kan hojta till om man vill gå ut och ta ett glas, ta en bio eller annat. Det tycker jag låter helt förträffligt och den ska jag absolut ansluta mig till. När vi sedan bröt upp för kvällen vid 22:45 var vi några som skulle med samma spårvagn och två skulle till och med vidare hela vägen till Nesodden, där kändes det som att vi fick ännu mer möjlighet att prata och de kände jag att jag kom bra överens med och jag fick känslan av att de tyckte detsamma, det sade då det i alla fall :)

Jag tror faktiskt att detta var ett bra drag och att aftonen faktiskt kan vara ett startskott till att utveckla och utvidga mitt sociala nätverk här! Mötena i sig hålls en gång per månad och jag kommer nog att fortsätta att gå på dem också, även om de till störst del är lite av en startbana för att lära känna människor som man kan träffa utanför gruppen och mötena.

Utöver detta är det en fantastisk känsla att faktiskt ha gjort detta, det är gruvsamt att dra iväg så där utan nån stöttepelare, mol allena, för att träffa ett gäng nya människor. Men som man växer när det är gjort och man känner att man faktiskt gjort ett gott intryck och att det kan resultera i nåt gott. De senaste åren har tvingat mig att göra saker som känts främmande och lite svåra och jag har verkligen fått testa mig själv - och jag växer hela tiden och får mer och mer tro på mig själv.

Nu ska jag lägga mig med en god och stolt känsla i kroppen! I can do this! :)