söndag, augusti 29, 2010

Reflektion

Inte för att jag egentligen känt mig direkt "down" utom stundtals då tankar tagit och slagit mig, men vem råkar inte ut för det? Pö om pö har det sedan jag landade här i Norge blivit uppenbart för mig att det helt klart funnits potential för att livet kunde bli bättre.

Jag har gått igenom en del tunga saker de senaste två åren, jag har gått från total lycka till ett totalt kaos. En fantastisk sambo blev till en lika fantastisk make i Las Vegas, en underbar USA-resa möttes av en hemkomst till huset vi önskat så hett och som sedan blev vårt. Livet och världen låg för våra fötter. Plötsligt, som genom ett vingslag förändrades allt...jag gjorde ett val, ett val jag stundtals undrat om det var klokt. Livet blev tungt, rörigt och stundom väldigt ensamt även om det alltid fanns människor omkring mig. Det kändes som om jag kastades tillbaka till tonårens förvirrade tillstånd när jag egentligen skulle vara mitt uppe i att etablera liv, familj och framtid.

Nu, 1,5 år efter det riktiga uppbrottet känner jag att jag kanske mått sämre än jag insett, för nu rullar livet på. Jag befinner mig i en uppåtgående spiral. Livet leker. Jag är lycklig. Jag möter varje morgon och varje dag med ett leende (ok, lite morgontrött är jag fortsatt;)).

Att flytta hit var en chansning och så olikt mig. Jag är en person som trivts med att simma i min trygga ankdamm där varje krön är välbekant. Att utsätta sig för den förändring jag gått igenom har fått mig att bli så mycket starkare. Livet blomstrar igen, jag känner att här finns potentialen...här kan fröet gro och mina rötter trivas.

Mitt jobb är bekant men ändå annorlunda, mina arbetskamrater är guld, Nesodden går rakt in i mitt hjärta och det känns hemma, riktigt hemma, jag har tagit ett första steg till att utvidga vänskapskretsen i helgen och det visade sig riktigt lyckat, mitt förhållande är förvisso fortfarande på distans men även där rör det på sig...sailors and warriors could do it, so can we!

Nu ser jag med stor tillförsikt och tilltro fram emot hösten, vintern, våren, sommaren...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för val du menar att du gjorde? Vad hände egentligen? Jag har följt din blogg lääänge men aldrig riktigt "greppat" vad det handlar om.

Berätta, snälla :)

missj sa...

Det handlar om dela på sig efter många år tillsammans och kasta sig in i ett nytt och okänt liv. Det är stora saker men jag trivs så otroligt gott här. Tänk att jag kunde finna en annan plats på jorden som känns hemma, det trodde jag inte...