söndag, oktober 17, 2010

Det är de små tingen som räknas


Fest och glamour, högtravande middagar, stora resor och annat är en guldkant i livet men det verkligt viktiga är de små tingen, det är de som är själva livet, själva essensen. Jag tror att detta blir extra påtagligt och uppenbart när man lever i en relation på distans och som B sade idag, om man av någon anledning förlorar sin partner. Då är det de där vardagliga små händelserna och egenheterna som sitter kvar och som man saknar allra mest.

När jag är med B så är det vetskapen om att vi delar liv, kärlek och syre som skapar den där toklyckan inombords. Jag som normalt sett har en "hang up" på att bädda sängen med överkast varje morgon uppskattar när B "lightbäddat" genom att fluffa till kuddarna, släta ut lakanet och vika till täckena - helt utan överkast. Jag älskar när vi passerar varandra i lägenheten och spontant ger varandra en smekning på armen, en kram eller en kyss. Jag älskar att höra det harmoniska nynnandet och sången från duschen. Höra de djupa, trygga och vilande andetagen intill mig i sängen när jag är den som somnar sist. Se min älsklings tandborste på handfatet och se skorna stå i hallen, som om de inte gjorde annat än hörde dit. Jag älskar att ha en anledning till att hänga upp två badlakan. Ja, jag älskar till och med att vi är två som hårar ner golvet i badrummet ;) Till och med att gå till butiken och handla blir en kärleksfull handling (vitsigt va?;)), att förlora varandra mellan butikshyllorna men finna tillbaka till varandra igen. En diskret smekning vid mjölkdisken, vetskapen om att vi delar nåt djupt och fint och som världen utanför inte har insyn i.

Lägenheten blir aldrig så mycket ett hem som när vi är två. Två själar som en med respekt och kärlek delar lättsamma samtal och djuplodande diton. Skratt och tårar. Blickar som värmer och bränner ;) Det är svårt att med ord beskriva hur tomt det blir när en sån helg är över.

I miss you, my love!♥

JBS!

6 kommentarer:

Jill sa...

Åh, vad det var fint skrivet. Gläds/glädjs (stavas det så?) med dig! ♥♥♥

missj sa...

Jag tror nog att du känner igen dig, även de där sakerna man kanske retar sig på ibland är nåt man saknar den dagen man inte har det...

Miss you söta syster!♥♥

Miss0 - svensk tjej i Oslo sa...

Hej!

Ja, det är faktiskt en till som har skrivit att jag liknar henne. Dock har jag ingen peiling på vem hon är :P Men faktiskt så var bild nr 3 mest lik mig när jag hade mörkt hår och var lite smalare i fejjan ;) hehe.

Allt bra då? Haft en fin helg?

missj sa...

Jag har också noll pejling på vem hon egentligen är, och TV-serien i fråga. Men det slog mig direkt när jag såg den :)

Jag har haft en superhelg, fest på Tøyen med kollegor i fredags, bakis och seg i lördags + en liten prommis ut i höstvädret och en skön slappardag idag. Lite av vardera med varje ord. Har din helg varit bra?

Miss0 - svensk tjej i Oslo sa...

Låter som du har haft en fin helg du :) Hittat nå bra uteställe än då? :)

Min helg har varit fin, småstressig men fin! Var hemma i Västerås och hälsa på familjen och presenterat min sambo för dem :)

Annelie sa...

Det är en kväll för såna känslor helt enkelt :-)