fredag, oktober 22, 2010

Helgen har anlänt

Det är tydligt att man är saknad ;) Efter två dagar på vift (temadag och kurs) har telefonen gått varm på jobbet idag. Det som kom in är fixat. Utöver det har vi varit till brannstasjonen och fått på piggdekken på alla tre bilarna. Tiden för det har ju börjat smyga sig på och alla backar och kurvor här kommer med all sannolikhet att bli en utmaning oavsett.

Idag lämnade jag jobbet redan före 15:30, jag har ju jobbat bort mitt minus på flexen rätt bra redan så jag unnade mig 30 minuter minus idag. Riset till middagen är inhandlat och fredagmaten står nu och gottar till sig i ugnen. Idag blir det en av mina absoluta favoriträtter; ugnsbakad lax med parmesan. Egentligen ska det vara kokt, pressad potatis till men jag föredrar ris :) Det doftar uuuuuuuunderbart här kan jag tala om!

Ugnsbakad lax med parmesan

1 kg färsk lax utan skinn och ben, dela gärna upp den i portionsbitar
400 g färsk eller frusen bladspenat
200 g parmesanost, färskriven
5 dl vispgrädde
3 pressade vitlöksklyftor
salt
vitpeppar 

Gör så här
: 
Ta bort stjälkarna på spenaten. Skölj den och låt den rinna av alt. pressa ur vätskan ur den frusna spenaten. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den. Salta och peppra laxen. Lägg spenaten i formen och placera laxbiten ovanpå. Blanda grädden, 3/4 av parmesanosten, vitlöken, salt och peppar. Slå grädden över och strö osten ovanpå laxen. Ställ in formen i 175 grader varm ugn och baka laxen i 20 minuter. Se försiktigt efter i mitten på laxen att den är klar. 


Try it!!

Inga kommentarer: