lördag, november 20, 2010

Julekos på Flaskebekk

Gårdagen var superlyckad måste jag säga. Jag och Tone drog från jobbet vid 15:30 och jag fick assistans med salladsfixet medan jag försökte ta på mig lite mer smink och jag hade tänkt byta om också men det blev inte mycket av det. I alla fall inte så pass som jag hade planerat. Folk droppade in en efter en, dessvärre blev vi en  kort eftersom Mari hade både sjuk dotter och sambo hemma. hela kvällen bara rullade på och allt bara föll på plats; disken försvann, chokladbollarna rullades med iver och glädje och jag fick till och med en köksskåp och vitrinskåpsdörren justerad av Tone som har mer finess med skruvmejseln, händig kvinna det där. Dessutom tog hela gänget itu med mina kyl- och frysskåpsdörrar som varit felvända i förhållande till köksbänken. Jag har lite svårt att vänja mig vid det där ännu men det kommer garanterat. Det kommer att bli så mycket enklare när jag handlat och ska laga mat.  Hade det inte varit för att rullgardinen inte var komplett (det fattas ett väggfäste) så hade jag fått upp den i går också. Helt otroligt. De bara svischade igenom min "to do-list" - och fort gick det. Förutom arbete hann vi med middag (kycklingröra, sallad, cheddardip och nachochips), vin, musik och en massa prat om allt mellan himmel och jord; hus och huspriser, distansförhållanden och så blev det en liten runda om mitt tidigare liv med bildvisning från våra USA-resor. Det var lite extra kul att höra allas anställningshistorier, allt från intervjun till det där magiska telefonsamtalet.

Här doftar det fortfarande choklad så att det står härliga till. Det blev "vanliga" chokladbollar och Kristins "Vestlandsvariant" som bestod av marsipan, Baileys, skållade och hackade mandlar som rullades i smält choklad och pudrades med O'Boy. Jag ska ta med dem till jobbet på måndag så att alla får förse sig med sin ranson :)

Min förmiddag har varit mycket slapp, låg och drog mig ganska länge sen har jag röjt undan lite glas, flaskor, diskat och dammsugit upp spåren av chokladbollsverkstaden. Förvånade lite söl faktiskt - men ett och annat pärlsocker hade letat sig ner på golvet. Resten av dagen kommer att gå i sann slapparanda, middagen är klar (rester från i går) så det blir nog bara en dusch och soffan och TV sen.

Jag har verkligen haft total megaflax med min nya arbetsplats, så fina kollegor♥! Jag trivs så himla bra!!


Några bilder från kvällen:
Middag "in tha making"
Mojito!
Kristin och Kristin
Middagsdags
Hur man måttar fram rätt mängd mandlar utan våg...
...det kräver fokus ;)
Møyfrid och Kristin
Lite lättare att måtta upp Baileysen :)

"Vestlandsbollarna" under produktion
Kristin jobbar med skållningen av mandlarna
En välförtjänt paus :)
Tone och Kristin i mandelhackartagen
Dags att ta itu med de "svenska" bollarna
Hårt smör kräver bearbetning
Rullning pågår - undrar om Møyfrid kollar symmetrin ;)
Hårt jobbande damer
Man skulle kunna tro att vi bedrivit slakt ;)
Dags för kvällens andra Mojito - ingen kavelmuddling denna gång ;) 
Spotify stod för musiken - och Tone agerar DJ här
En glad Kristin
Min söta jobbroomie Kristin
Rullningen fortsätter efter vätskepaus
Koncentration!
Marspipanbollarna är en god bit på väg
Söta  och glada tjejer!
Tone piffar "Vestlandsbollarna"
Slit med chokladen som inte riktigt ville smälta
Hantverksjobbet har påbörjats
Nästa projekt blev kylen...
Händiga kollegor...
...fixar det mesta!

Tack för en supertrevlig kväll, alla!♥

1 kommentar:

Annelie sa...

Mojito är vansinnigt gott!