fredag, november 19, 2010

Morsomt, koselig og gøy!

Det ligger så mycket trevligheter på agendan just nu, några är dessa:
  • Fredag 19/11 - julekos hos mig med Kristin, Kristin, Tone, Mari och Møyfrid; middag, chokladbollsrullning, drinkar, prat och skratt
  • Måndag 29/11 - julavslutning med kollegorna hos Anne Merete 
  • Torsdag  2/12 - B kommer hit och stannar tills på söndag 5/12
  • Måndag 6/12 - Sverigetur med Tone
  • Måndag 13/12 - Jag ordnar luciafika på jobbet
  • Tisdag 21/12 - reser mot Sverige efter jobbet för julfirande med nära och kära, åter mot Norge den 27/12
  • Nyårshelgen - planen är att fira, mysa och ha det gott med B♥
  • 13/1 - nyårsfest med Helseavdelningen
  • 17/1 - 35-årsdagen har anlänt
Däremellan lär det säkert dyka upp en del annat också. Men just nu ska jag fokusera på punkt ett på listan, mina eminenta gäster dyker upp 16:30 så det är bäst att jag sätter fart!

2 kommentarer:

fanny sa...

Hej miss j! Jag går runt och funderar över samma sak som du, då jag har ett D-nummer sedan 8 juni, detta borde ju i så fall innebära att jag måste folkbokföra mig här 8 dec.
Jag känner precis som du, att jag egentligen inte vill folkbokföra mig här för jag vet inte om jag kommer stanna här särskilt länge till. Jag har hört mig för och läst i olika forum och det verkar som att folk "fuskar" dvs de har kvar sitt d-nummer i flera år. Så kan man ju göra, men jag vet inte om jag vågar riskera att åka fast. Då kanske man får en massa restskatt sen.
Jag gick till skatteetaten för att ansöka om ett nytt skattekort för 2011 och tanten i receptionen frågade mig bara om jag hade d-nummer eller norskt personnr, d-nummer sa jag och med mig hem fick jag en broshyr som ser exakt likadan ut som den jag fick när jag först kom till Norge för 6 månader sedan.
Jag funderar på om jag ska fylla i den och kryssa för att jag inte varit här i ett halvår ännu, och att jag inte kommer stanna här mer än ett halvår till, eller så överväger jag faktiskt att skriva mig här för att det känns som att det blir enklast så, för annars kanske jag inte hinner få mitt skattekort för nästa år, och det vill man ju ha för annars drar de ju 50% av ens lön.
Hur tänker du göra?

missj sa...

När jag ringde Skatteetaten fick jag rådet att fylla i samma ansökan som du, den där första man fick. Det har jag gjort och jag har bett om förlängning av mitt D-nummer, sände in det i fredags så nu är det bara att vänta och se vad som sker. Jag fyllde i att jag varit här 172 dagar och skrev en förklaring av mitt ärende under "øvrige opplysninger". Vi får hålla tummarna för varandra :) Kul att hitta din blogg förresten!