tisdag, januari 18, 2011

Ovanlig tisdag

Det är inte många tisdagar jag är hemma och inte på jobb men idag är en sån dag. Jag kan inte ens beskriva hur bra dessa två lediga dagarna varit. Jag har känt mig ganska sliten och trött på sistone och en långhelg har verkligen gjort mig gott. I morse var sängen så där perfekt skön, sovrummet var svalt och sängen varm och go'. Sånt sker ju aldrig när man är ledig men idag klaffade det. 

Dagen går sin stilla gång, jag har varit ut på Kiwi och handlat de ingredienser jag saknade till baket och morgondagens födelsedagsfika på jobbet. Det blev den där goda och enkla pajen med frasig botten, en fyllning av bl.a creme fraiche och bär. Glassen måste jag köpa i morgon då frysen är på tok för full för att rymma en sån framförhållning. Pajen är klar men fyllningen är fortfarande lite sladdrig och mjuk i mitten men jag hoppas att det ska stela till, det brukar göra det.

Lite lunch har jag också fått i mig - enkelt men ack så gott; en soppa med skogssvamp och extra frästa, färska champinjoner, ostsmörgås och ett glas mjölk.

Nu ska jag slappa vidare och ladda för en kort arbetsvecka.

Lunchtajm
Bärpaj

Inga kommentarer: