tisdag, mars 22, 2011

I give up!

Nu har jag jäklats med den där selvangivelsen hela kvällen; jag har testat med frågor i två olika forum, beklagat mig på Facebook och fått lite support (som i och för sig inte var nåt nytt)  av Anita och till och med erbjudits och tagit emot telefonsupport av Else. Jag har räknat på olika skattekalkulatorer, läst worddokument och på Skatteetatens hemsida om informasjon til utenlandske arbeidstakere osv osv men ändå har jag inte fått fram om jag är skyldig norska staten pengar eller ej. Så i morgon blir det ett telefonsamtal till Skatteetaten för att se om jag kan komma någon vart. Wish me luck! Jag är knappast ensam med frågor och de stänger redan 15:30 (vilket nästan borde vara straffbart i dessa tider).

Altinn (hyfsat rörig sida!) som är systemet där man kan gå in och se sin selvangivelse och även sända in den hade sån pågång idag att sidan brakade samman. Hade man inte väntat sig rusningen? Jag tror att jag citerar Monica här:

"Det er ironisk at den elektroniske selvangivelsen bruker lenger tid på å komme frem enn den som blir sendt med landpostbud. Posten FTW!!"
Så här har det tydligen sett ut stora delar av dagen

Inga kommentarer: