fredag, april 22, 2011

En dag i Drøbak

Det är inte utan att man önskar att man hade en egen liten bil när man ser de ställen man kan komma till, med kollektivtrafik är det omöjligt att ta sig till exempel till pittoreska och söta Drøbak som vi besökt idag. En perfekt dag för en tur, det som förvånade mig var att så många butiker hade öppet. Här i Norge har de en mycket hårdare hållning på detta med att butiker ska vara stängda på helgdagar (söndagar inkluderade). 

Min tanke på att vi skulle vara ganska ensamma var så fel som den bara kunde vara, massor av folk ville njuta av solen och den fina omgivningen. Eftersom jag haft med mig sällskap (B) som bott här och varit en del i trakterna fick jag mig en del kunskap och än ditt och än datt, bland annat fick jag veta att den tyska kryssaren Blücher ligger på 90 meters djup i Oslofjorden ungefär rakt ut från där vi satt. Den sänktes under andra världskriget av kanonerna som står placerade i Drøbak. 

Vädret har varit kollosalt vackert. Vi bäddade med min fleecejacka uppe på svaberget och lade oss och njöt av solen. Det blev inte så mycket tid inne i själva stan men jag hoppas såklart att jag ska få chansen/möjligheten att åka dit igen. Nu är vi precis hemkomna och har fått i oss lite mat men snart vankas en kopp kaffe ute i kvällssolen.

Ännu en bra dag med andra ord!

På väg...






Danmarksbåten drog förbi

Inga kommentarer: