måndag, juni 20, 2011

Veckans snackis!


Här i Norge (på NRK2) visas för fullt "Hurtigruten - minutt for minutt" (gå in på länken och se den otroligt vackra norska kustlinjen). En av tidernas längsta direktsändningar. Det började sändas i torsdags 19:45 och kommer att visas till och med onsdag den  22/6 kl. 09:45, alltså i fem och ett halvt dygn. Minut för minut. Tyst. Stilla. Och makalöst vackra naturbilder. Men som en kommenterat på Facebook, ibland som att se målarfärg torka ;) När man bara ser fören på båten en lång stund och inte så mycket mer är det inte så spännande men när de kommer in i fantastiska fjordpartier och folk står och vinkar längs vägen. Då är det mäktigt!

Programmet är verkligen rena rama motsatsen till mycket annat som visas på TV, mer rofyllt än så här blir det inte.

Hittills är direktsändningen en braksuccé och en fantastisk marknasföring för den redan så populära resan! Hela 2,6 norrmän har kikat in på turen under helgen som gick. 2/3 av norska folket besökte NRK2 för att se "Hurtigruten - minutt for minutt" under helgen och varje person snittade på en tittartid på 145 minuter per person. Det talas om norsk TV-historia kring detta program.

Det är inte utan att jag blir sugen att åka igen, det är verkligen en upplevelse för livet men nästa gång skulle jag vilja ta hela turen; från Bergen - Kirkenes.

Inga kommentarer: