tisdag, oktober 25, 2011

Ännu en Oslo-helg

Dagarna de går och går, tur att bloggen inte gör slut med mig även om jag inte är så uppmärksam på den alltid.

För tiden så har jag en del att stå i och så lär det vara en tid framöver. I går efter jobbet skulle jag ila hem med buss (det tar 3 minuter med buss och 15 minuter att gå) för att duscha och byta om men mitt uppe i all stress att lämna kontoret glömde jag min påse med kläder, fick ila tillbaka och missade såklart bussen. Trots detta och apostlahästarna hem hade jag ganska god tid. Vi var ju inbjudna på middag hemma hos Merete och Elisabeth och planen var att möta upp där ca. 18:30 då Elin ankom dit med buss från byen. För att vara på den säkra sidan hade jag fått låna Kristins GPS - och med facit i hand, jag hade aldrig funnit fram utan! GPS:en förde mig raka spåret, utan en enda felkörning hela vägen fram till huset. Elin fick rasa av sig med Martin (Meretes son) och vi bjöds på supergod hemgjord pizza med parmaskinka och ruccola. Kvar blev vi till ca. 22 och hemma på Nesodden var vi ca. 1 timme senare. När vi kom hem var jag totalt slutkörd så det blev några minuter i soffan innan det blev natta. Jag tror faktiskt att vi somnade ovaggade på två.

Helgen har annars gått ut på att packa sammans å mycket som möjligt hemma hos Elin och jag tycker att vi har gjort ett bra jobb, det mesta är i box utom en del småting som hon har behov för i veckan. Utöver det har vi haft det väldigt fint, ätit gudomligt gott (jag har ju bl.a. testat rakfisk, Norges variant av surströmming för första gången), sett på TV, spelat musik, dansat, skrattat och haft det bra.

Några bilder (dessvärre bara tagna med mobilkamera):

Rakfisk är snällare än surströmming, i alla fall denna typ
Packningen har inlett på fredag eftermiddag
Middag; flatbröd, kokt mandelpotatis, rømme, rödlök och rakfisk (jag åt det som man äter "surisar!, så här äter man inte rakfisk i Norge
Elin trancherar fisken :)
Lördagsfrunch; en "Mommomacka" bestående av hårdbröd, smör, kokt kall potatis, lök och salt
Så här har det sett ut stora delar av helgen hemma hos Elin...
...packningskaos ;)
Lilla Elin
Lördagkväll bjöds jag på en supergod hemgjord pizza med parmaskinka och andra godsaker
Söndagsmiddagen var lika god den; lammfilé, timjanbakta potatisar, pepparsås och broccoli

Inga kommentarer: