tisdag, november 15, 2011

Äntligen rör det lite på sig!

Lite har släppt nu, Elin har varit i kontakt med försäkringsbolaget och mailat takstmannen om att vi vill ha lite av en generell genomgång här. Det är en del som inte är som det borde, som det där med att delar av hallgolvet är kallt - jag har svårt att se att det ska bero på den trasiga displayen som i princip bara styr temperaturreglering och tidsinställning. Att värmen är ojämn, de gånger den visar sig beror nog på nåt annat. Sen fungerar inte fläkten på badet och sen är det ju den där stora biten med den tilltäppta avloppet på badet som resulterade i krisnatten här. Hon har också varit i kontakt med flyttfirman, tydligen var det ett missförstånd här. De hade trott att vi skulle ta kontakt med en elektriker för ett pristilbud medan vi har väntat på dem. Så nu ska de ta kontakt med en elektriker. Jag har, efter 1,5 månad fått svar från NRK:s lisensavdeling om detta med att vi numera bara ska betala en kringkastingsavgift eftersom vi är sambos. Så nu är det bara att fylla i alla papper för att få ordning på den saken.

Idag har jag också komponerat ihop ett "nabovarsel", det är ju kutym att förvarna grannar om att det vankas fest och det gör det ju här om mindre än två veckor. Det kan ju bli både högljutt och sent och då är det fint att ha gett en liten hint om saken. Vi ska dela ut dessa nån dag denna vecka.

Elin har dragit iväg till Merete med flyttkartonger och hennes springform samt för att socialisera en stund så jag ska ta mig en tur in på IKEA:s hemsida, hon ska ha hemmakontor i morgon och plocka upp mig efter jobbet för en tur till just nämnda varuhus. Där ska det införskaffas en MASSA ljus (av olika typer), glas, en pall till köket (svårt att nå upp för oss "smurfar"), en gasstopp (vi ska byta från elspis till gas), sänglampor m.m...m.m...

Inga kommentarer: