onsdag, november 02, 2011

Vilken natt…och dag!

Not nice!
Vattenläckage sucks! Det är som en ond dröm! Men vi fick det, vattnet tog av någon anledning inte undan när Elin duschade i går, trots att hon slog av vattnet så fort hon såg detta så fylldes badrumsgolvet och det slutade med att det rann vatten från badrummet på övervåningen ned i trappen och på undervåning. Vattnet rann igenom mellan golv och vägg på badrummet. Jag fick stå där i panikk med handdukar och torka vatten som rann från övervåningen. Detta känns INTE bra. Så i dag har en karusell dragits igång med slamtömningsbil (så jag har fått roa mig kungligt med storsanering av badet efter det, där kan det inte ha varit rengjort sedan renoveringen 2002) och kontakt med rørlegger som ska komma och ta en titt på badrummet. Vi vill veta om saker tagit skada av detta och om det kanske skett förr och resulterat i fukt? Elin har varit i kontakt med försäkringsbolaget, vars jurist skulle ta kontakt med henne, för nåt måste ju vara fel. Det ska inte svämma över efter någon få dusch! Så gårdagkvällen/natten och dagen i dag har präglats massor av detta. Dessutom kände jag att jag började misströsta då hallgolvet är kallt, vi har golvvärme där men i samband med att flyttfirman bar in grejer så rev de ned displayen som reglerar detta och efter det så fungerar inte golvvärmen. Flyttkillarna skulle ta kontakt med sitt försäkringsbolag och återkomma, jag vet dock inte om Elin hört nåt eftersom vi inte haft nättillgång. Det har såklart inte heller fungerat.

Till råga på allt ringde Jillan i morse och berättade att pappa låg på hjärtintensiven pga bröstsmärtor. Där brast det för mig. Det blev bara för mycket. Allt detta i tillägg till att vi är slitna efter flytt och fortfarande har mycket att stå i därhemma gör att toleransnivån nu ligger på noll. Vi ska ju njuta av denna tid och ha det gott och istället känns det som ett kaos!

Så lite positivt:

- pappas prover visar inget fel men det ska utredas mer. Lilla pappsen, get well soon!
- besiktningen av lägenheten gick finfint och jag fick höra av jag varit en exemplarisk hyresgäst som gärna hade fått bo kvar, depositumpengarna har dessutom kommit in på kontot i dag.
- vi har fått kontakt med styreleder och ska och se på ett garage i morgon kväll.
- jag har fått tag på en kopia av taxfree-fakturan (som försvann i flyttkaoset) och fått betala den – ett stressmoment borta!
- internetuppkopplingen har löst sig i dag, det skulle tydligen vara speciell kabel där vi bor just nu.

Men men, jag ska försöka lyssna på goda vänner och kollegors ord: det kommer att lösa sig!

Till information; jag kunde duscha utan att få ett bad över hela badrumsgolvet idag.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Vilken jäkla otur, sånt vill man ju inte vara med om. Särskilt inte i sin nya lägga! Men som sagt, det löser sig!! Försök tänka att det hade kunnat vara värre!! Ni är friska o kära, pappsen repar sig o erat nya hem kommer att bli så fint!!! :) Vi fick en vattenskada i 302 när vi just flyttat dit. Lite jobbigt för stunden, men det löste sig!!

missj sa...

Ja, så hemskt! Du ska tro att jag fick panik. Det känns dock bättre idag men jag kan inte släppa det helt förrän de varit här från försäkringsbolaget och sett på om det skett nåt trist i och med det där. Hoppas att ni har det riktigt gott! Kram :D