tisdag, januari 17, 2012

Närmare 40 än 30!

36-årsdagen har anlänt och jag är numera närmare 40 än 30 – och det känner jag mig helt tillfreds med. Känner varken stress eller kris i antågande.

Helgen har jag och Elin spenderat på Sørlandet (i Arendal), min premiärtur så långt ned i landet och det blir nog flere. Jag skulle vilja se den landsändan i sommarskrud. Vi drog iväg på fredagen, en biltur på 4-5 timmar och vi körde under en faaantastisk kvällshimmel. Innan vi körde hem till Walther där vi bott tog vi en tur inom graven till Elins pappa. Så nu är jag presenterad där. Jag förklarade att jag var snäll med hans dotter och Elin kontrade med: ”oftast, i alla fall” ;) Det blev relativt tidigt sänggående och lördagen begav vi oss ut i Arendal för att handla in mat till kvällens julebord samt att jag var på jakt efter ett par fin-/festskor. Jag fann mig till och med två par, ett par röda fina med hög klack och ett par enkla svarta dito. Mycket nöjd! Utöver det köpte jag mig en superfin klänning på rea och lite annat plock. Trots att det bor nästan 43 000 människor i kommunen lyckades vi med konststycket att träffa på en del av Elins bekanta. Det blev en kopp kaffe med Karin och hennes man, det var avtalt men vi sprang också i hop med ett par som Elin och Walther rest mycket med så det blev ännu en kopp där. Dessutom mötte vi, i en av skobutikerna, Steinar, som var en av gästerna på festen. Hur är det möjligt att stöta i hop med så många de känner?!
Himlen börjar glöda redan här...
....och en kaffe är ett måste för chauffören!
...himlen blev bara vackrare och vackrare! Ljuvligt!
Ett stopp för...
...middag på Bergyby
Och ett stopp för att tända ett ljus på Elins pappas grav
"Hej pappa Elin!"
Utsikten från Walthers balkong fredag kväll efter ankomst
Mina skofynd, ordinarie pris 599 kr styck - jag fick dem för 199 och 99 kronor :)
Min nya fina klänning, mycket rödare i verkligheten - här ser den nästan lila ut
Jag tror att Elin kände lite stress med att komma i mål med middagen, ro creme bruléen i land så att den hanns telna, koka pinnekjøttet i flera timmar och förbereda förrätten. Hon jobbade på som ett djur i köket medan jag bistod med lite skalning av potatis och kålrot samt att jag och Walther fick bordet och dukningen i ordning. Det hade kunnat bli total katastrof med huvudrätten då det visade sig att den stora gryta som vi tagit med inte fungerade på Walthers induktionshäll. Lösningen blev att köra kokningen av köttet inne hos grannen ;) Kvällen blev i alla fall mycket trevlig och deras vänner var väldigt lättsamma att prata med, så jag tror allt att det gick bra. Först i säng var jag, vad klockan var har jag ingen som helst pejling om däremot.
Elin i kökstjänst
Förrätten; rakfisk!
Sällskapet, alla utom fotografen Elin
Äntligen mat! :)
Elin njuter till fullo av rakfisken
Alkoholmissbruk; men tydligen var vinet skämt!
Hemresan på söndagen startades lite sent, inte förrän klockan 18 kom vi oss iväg så hemkomsten blev 22-22:30. Lite soffmys, ”Sveriges Mästerkock” och ”Biggest Loser Sverige” (underbart program!) hann vi i alla fall med innan det blev sängen.

Elin den busan kom hem lite sent i går och anledningen till det var att hon dragit runt på byen för att ordna presenter till mig. Redan i går fick jag en ljuvlig bukett med ljusrosa rosor och vita liljor, detta trots att hon själv får nysattacker av liljor. Själv är jag passionerat frälst i den blomman! :)  Gulligt måste jag säga! I morse väcktes jag av henne med en supersött kort och så vackra smycken i djupaste rött. Inte nog med detta, jag fick också förfrågan i går om jag ville ut och äta i dag eller om jag hellre ville ta en hemlagad middag. Jag valde sistnämnda, vi har varit så på ranten sista tiden att jag ser fram emot lite hemmamys. Än mer självklart blev valet när förslaget om att ta en middag ute nästa helg innan vi ska ut kom i tillägg. Riktig bortskämd blir jag!
Elin kom hem med ljuvliga blommor i går kväll!
Idag på morgonen fick jag dessa fantastiska norskdesignade smyckena!
Annars har det vält in supergulliga SMS, telefonsamtal, mail och Facebook-besked med gratulationer. Tack alla för värme och omtanke!♥

2 kommentarer:

Camilla sa...

Grattis i efterskott!! Jag är oxå närmare 40 än 30 ;) Fast lite närmare än dig, blir nog stort kalas i maj!! Imorgon far vi till Gran Canaria med släkten i 2 veckor, jippiee!! :) Hoppas vi ses när ni kommer upp:) Kram

missj sa...

Tack så mycket Camilla! Hoppas ni njuter till fullo på Gran Canaria! Har en liten tanke om att få till en middag och surr hemma hos Jillan på lördagkvällen och synka en del samtidigt då, skrev till Jillan att ni kanske har lust att komma i så fall? :)