torsdag, februari 02, 2012

Mat och umgänge grande!

I helgen som gick har vi socialiserat massor, det började med fredagen och som jag tidigare skrev var jag och Anita ut en sväng på So medan Elin kurerade sig hemma. Innan vi drog blev det smarrig hemgjord pizza och piffning för min del, Anita var redan klar. Kvällen blev, trots att jag var lite sisådär sugen väldigt lyckad. Vi träffade trevliga vänner ute och jag hann dansa lite innan det var dags att rusa till båten.

På lördagen drog vi iväg till Vinterbro och senteret de har där för att se på, och förhoppningsvis komma hem med nytt golv och målarfärg. Det gjorde vi också. Ett fint golv i valnötsfärg och vit väggfärg till vårt sovrum samt en beige/ljusbrun att ha som fondvägg på fönsterväggen + diverse målargrejer. Så nu är det bara ork och ambition som ska till för att starta projekt ”förbättra och renovera övervåningen”. Vi erbjöd Anita att stanna över till på söndagen, nåt hon valde att nappa på. Elin snodde i hop en supergod panerad kyckling till middag och sen gick aftonen i pratets regi. Som vanlig när Anita är på besök. Vi hade ju tänkt se film men den fick dröja till på söndagen.
Elin ordnar med värmen...
...medan Anita justerar byxor innan utgång
En hyfsat snabb hemgjord pizza, 50% ostpizza och 50% parmapizza blev middagen
Detta är golvet som kommer att pryda vår övervåning
Lördagkväll på Nesodden, kul att Anita blev kvar - hon är en god vän!
I förrgår hade vi den årliga middagen hemma hos Anne Merete, 11 glada kollegor och en massa god mat i trerättersform; bruschetta til förrätt, "trylleburgere" till huvudrätt och en hemgjord chokladmousse till dessert. Mycket mat och mycket gott!
Förrätten förbereds...
...så fräsch och god!
Anne Merete hade förberett dukningen...
Møyfrids trylleburgere - potatisen och salladen är ännu inte med på bilden
På tal om film så var vi på bio i går och såg ”Shame” (regisserad av Steve McQueen) – en film som fått strålande kritik och benämnts som ett mästerverk. Filmen var i mina ögon helt ok men mästerverk är en ordentlig överdrift tycker jag.  Den största behållningen var nog ändå mannen som somnade och snarkade högljutt i salen - än bättre var det när han vaknade med ett skräckinjagande ryck som fick halva salen att hoppa till. Jag tror att han var innerligt glad att de var sega med att tända takbelysningen när eftertexterna började rulla; jag misstänker att han smet ut hyfsat snabbt ;)

Efter filmen tog vi en middag i byen och det blev Olivia på Aker Brygge, som jag längtat efter att smaka deras parmapizza - den var god men inte tar den Tallkottens, det måste jag säga! Jag ska baske mig få Elin dit, hon kommer att bli frälst! Anita stackarn', som bor en god bit utanför var lite stressad att hinna med tåget som bara gick en gång i timmen. När hon ätit och rusat iväg visade det sig att hon missade rätt spår--->  med en minut. Stackare! Det gjorde att hon fick vänta en timme extra men sen blev det såklart fel på det tåget så nästa skulle gå närmare 22:30, vid den tiden var vi redan hemma. Inte nog med det, tåget hem till henne skulle dessutom inte gå hela vägen fram till stationen där hon hade bilen, utan stoppa en mil innan. Trots detta valde hon detta tåg (jag misstänker att hon var hyfsat less!) och tog sedan taxi sista bilen till bilen.
Olivia på Aker brygge - kolla in pizzaugnen! :D
Favoritpizzan - men inte den bästa jag smakat!
Jag vill i alla fall kategorisera aftonen som trevlig, och Anita fick erbjudande om att sova över här när vi drog hem - med facit i hand borde hon ha nappat ;)

Inga kommentarer: