måndag, mars 19, 2012

Så har ännu en helg passerat – och denna har varit helt knallfin! Vi har både fått nytta gjord och umgåtts en massa med fina människor. Det hela startade med att jag hämtade Elin och lilla Mia vid båten i fredags sen var det bara att rusa hem för att förbereda inför Lises och Alex ankomst. Medan Elin jobbade på i köket tog jag Mia med på en promenad för att möta våra gäster vid bussen och hjälpa dem att finna fram. Det är inte helt lätt i ”labyrinten” där vi bor om man inte är på besök så ofta. Som vanligt hade Elin presterat fantastisk mat och denna ackompanjerades med dito vin. Kvällen var supertrevlig och bestod utöver allt gott som inmundigades också av en massa samtal, skratt, musik och dans på vardagsrumsgolvet. Timmen hann bli hyfsat sen så det blev så att gästerna stannade över till lördagen eftersom de har en god tågresa vidare hem när de anländer till Aker brygge. Klockan 09 satte de sig på båten hemöver. Lite senare ut på dagen packade Elin och jag in oss i bilen tillsammans med Mia för att köra till Tangen Trelast för att köpa tak- och golvlister till sovrummet. Lördagkvällen gick sedan i stillhetens och filmens tecken, vi belägrade soffan tillsammans med Mia och hade det bara mys. Under lördagen kom Monica förbi och hämtade en mössa och ett par vantar som hon glömde hos oss förra helgen, i samband med det så föreslog hon att vi skulle hänga med dem på en söndagstur, något som vi nappade på.
"Farmor" har ordnat med lina så att Mia kan vara mer fri - skumt tyckte hon ;)
Nån som hört talas om "havetNorge"?
Middagen - pre-ätklar :)
Nykokt färsk sjökräfta
Här serverad med hemgjort kryddsmör :P
"Kockan" i egen hög person
Mia höll sig undan alla goda dofter runt bordet
Timjansbakta potatisar
Ugnsrostad sötpotatis - sååå gott!
Stekt sparris med parmesan
Lamm - perfekt stekt, såklart ;)
Mia vill ha lite farmorkos :D
Fredagens härliga gäster + Elin och Mia♥
Lilla Mia
Inget är så gott som att sova - PÅ någon! ;)
Elin i "list-väljar-tagen" på Tangen Trelast
Lördagen bjöd på regn
Efter en skogstur blir man så här tröööött!
Lördagkvällen bjöd på film, långt in på natta - här klassikern "Top Gun" på TV...
02:09 sov dessa älsklingar gott . jag gillar speciellt Mias stil ;)
När söndagen så anlände så startade dagen med att det låg en tät och tjock dimma över oss. Vädret var heller inte så toppers så Elin kom med förslaget att vi skulle ta en biltur över till Sverige för att handla lite istället – men så när meddelandet från Monica kom om att mötas i Drøbak ca. 12:30 så blev beslutet sånt att vi valde båda delarna. Innan vi var framme i Drøbak hade vädret klarna tupp enormt, solen fullkomligt gassade och det var supervacker (se bara på bilderna!). Vi spatserade runt och Mia fick busa av sig en massa, hon gav sig till och med på att ta sig ut en bit i vattnet. Lunch inntog vi på ”Hos Hanna”, där vi delade på en pizza. Efter detta delade vi på oss; Monica, hennes dotter och Julie drog hemåt medan vi styrde kosan mot Moder Svea. Det blev ingen storhandel direkt men jag fick tag på sådant som jag saknar här, som ex. rimmat sidfläsk (till ett pris man inte svimmar av), Bullens pilsnerkorv, Bregott havsalt, frusen suovasskav, Rydbergs orient- och hamburgerdressing – dessutom blev det såklart en platta Ramlösa, en Coca Cola och en Tuborg. Från Sverige drog vi in till Oslo för att lämna hem Mia till Øistein och Pia, där björds vi på kaffe och morotskaka som var över efter deras inflyttningsfest. Hemma var vi först ca. 20:30 – efter en högst flaxande, men synnerligen trevlig söndag. 
Dimman låg tät när vi lämnade Nesodden på söndag lunch
Lite dimma låg kvar över fjorden när vi kom till Drøbak...
....men det klarnade upp fort,,,
...och blev fantastiskt!
Jag var inte ensam med kameran i högsta hugg ;)
Elin och Julie håller koll på en upptäckande Mia 
SÅ mycket att lukta på!
Vackert! 
"Pinnar är livet"
Drøbak
Not much to complain about!
Här sker det visst nåt spännande

Vi var inte de enda med hund denna söndag, nåt som gladde Mia - grande ;)

Mia på "playan"
Lite spooky detta med vattnet...
Elin var inte såå sugen på en båttur i denna ;)
Sjöstjärna
Solen gjorde sitt bästa för att förgylla dagen
Mia blev modigare och modigare och begav sig ut i vattnet för att jaga...pinne ;)
Mia vill mer, men farmor tycker att det är nog ;)
"Kom nu, Mia!"
Mäktigt!

Krokus = vår!

Inte ofta man ser en telefonkiosk nuförtiden
En sötnos vi passerade
Jag tror att vi båda är eniga i att detta har varit en superfin helg. Nästa blir det inte lika mycket flängande, då ser det ut att bli middag med Anita och hennes nya flamma på lördagen. Utöver det är målet att få golvet i sovrummet på plats, kanske lite färg på väggarna om tiden räcker – och om vi är riktig optimistiska kanske få monterat i hop vår nya säng så att vi kan ”flytta hem” till vårt eget sovrum.

Annars går en del tankeverksamhet till att försöka sy i hop sommaren och semestern. Det blir inget Portugal denna sommar då Lises barn vill åka med enbart familjen, det öppar ju upp för lite mer frihet för oss. Så i dag har jag sänt förslag till Jillan om mellan vilka datum de kan börja se på sin vecka hos oss. Pernilla kom med ett förslag om att hon och Lina ville/kunde komma ner på besök i sommar så jag har sänt henne förslag på helger som kan passa. Semestern vill vi dock inte låsa oss, ej heller under Oslos Skeive Dager – men annars står det rätt fritt för dem att välja långhelg hos oss.

I morgon kommer selvangivelsen (dvs den norska deklarationen). Den är ju alltid lika spännande att ta del av, oavsett om man bor i Sverige eller Norge. Jag kan såklart inte låta bli att fundera på om det som står den blir knall eller fall. Jag hoppas såklart på förstnämnda. Lite extra pengar under sommaren sitter alltid fint. Jag har ju standardfradraget for utenlandske arbeidstakere i rockärmen också detta år, så jag hoppas! Det fradraget innebär en skattereduktion på 10% av bruttoinkomsten (upp till 40 000 NOK), såvida man inte kräver en del andra fradrag.

Nu ska jag ta och röja ur kylskåpet ute i boden så att vi kan starta på ny kula där och dammsuga bort en del av alla Mia-hår som syns vääääldrigt tydligt på ett valnötsfärgat golv.

Här blåser det som bara den i dag, men solen skiner tack och lov. Annars hade det, trots plusgrader varit dyngkallt här. Brrr!

Inga kommentarer: