onsdag, mars 14, 2012

Våren är här!

Öppnade balkongdörren när jag kom hem och in väller det fantastisk grilldoft. Nu har det alltså startat!

Mums!
Nåt annat väldigt trevligt när jag kom hem idag; enda posten var "Rettledning til postene" för Selvangivelsen 2011 (alltså den norska deklarationen, som sänds ut den 20 mars *håller tummarna för pengar tillbaka*) och ett vadderat kuvert från Jeanette, innehållande...två förpackningar isterband! Tack sötaste Jean!♥ Jag har haft cravings efter just isterband, stuvad potatis och inlagda rödbetor. Posten i går var mindre trevlig, två bautaräkningar som kommer på toppen av allt annat, nämligen en strömräkning på ca. 4300 NOK och en på kommunala avgifter som låg på drygt 8000 NOK. Det är en innerlig tur att inte alla månader ser ut som denna!
Tillbaka på jobbparkeringen efter hembesök idag
Vädret här är helt underbart bedårande ljuvligt. 16 grader var det tydligen i förrgår och termometern visade detsamma när jag körde tillbaka till Nesodden från fellesvisningen på Økern i går. Idag är det lite svalare men ändock 10 härliga plusgrader.

Helgen har i övrigt varit effektiv med en del fixande hemma, röjning och omstrukturering av boden där Elin gjort ett superjobb och till och med lagt in laminatgolv för att göra det enklare att hålla rent och kunna flytta på ting. Hon startade detta projekt medan jag var ner på senteret för att handla och tog (av rastlöshet eftersom bussen inte skulle gå förrän om 40 minuter) apostlahästarna hem. Vardenbakken uppför var en seg historia i motvind och med en tung ryggsäck. Annars har vi röjt en del inne, golvplanken som legat på terrassen är uppsågade och står på bron i väntan på att vi får låna släpvagn och kan köra all skit till Teigen. Dessutom gjorde vi ett ryck med terrassen i söndags så nu är den snöfri, sågspånsfri (snickaren sågade upp parketten där ute) och avspolad med såpavatten. Elin hann dessutom ta fönstrena nere, både inne och ute. I går låg hon dock hemma med ledvärk och mest trolig en inflammerad skuldra. Stackaren!♥

Solen och vårvärmen gör verkligen gott, pollensäsongen har smugit sig igång här och jag har inte riktigt hunnit upparbeta pillerskyddet inombords. I förrgår tog jag mig i säng kl. 22 och det var så himla gott! Jag måste få till fler tidiga kvällar under arbetsveckan. Däremot så vet jag inte om jag drömde när jag lade mig eller vad det var för jag upplevde så märkliga ting, som om jag såg saker och att kroppen liksom levde sitt eget liv. Svårt att sätta ord på saken – men jag antar att det var nån ”somna-in-grej”. Hursomhelst så kände jag mig faktisk pigg och alert när klockan ringde i går morse. Så en och annan kväll med sänggående i tid gör gott!

Nu ska jag plocka ihop lite sopor, dammsuga och fixa middag innan det är dags att dra på sig comfy skor och kläder och påbörja halvmilapromenaden ned till Nesoddtangen brygge där jag ska möta upp Elin senare. Det blir dock ingen promenad hem, utan buss mot soffa, te, ost och kex :)

Några bilder:

Vardenbakken uppför - lite seg ;)
Inte ett ord om Breivik i lördagens Dagblad - kan inte erinra mig när det skedde sist!
Solen värmde rejält på söndagsmorgonen
Terrassen; fri från snö, sågspån och annan skit :)
Elin ute och njuter kvällsljuset
Som så ofta annars var det ett fantastiskt ljus här i söndags
Så här välkomnande ser vår bro ut just nu ;)

Inga kommentarer: