fredag, april 13, 2012

Fredag den 13

Inlägget handlar inte ett dugg om otur, denna dagen har nämligen aldrig varit speciellt otursladdad för mig.

Så, vad har hänt sedan sist? Egentligen inte allra värst. En positiv sak är att vi äntligen fått nya underskåpet och köksbänken på plats, efter en del frustrationer (när gasspisen inte fungerade) är ting i ordning. Det enda vi nu reagerar på är att det drar så jäkla kallt på golvet i köket. Det blåser in under sockeln så vi undrar vad de sysslat med när de lade golvet; har de täppt igen hålen? Tagit bort isolerande material? Detta är en sak Elin tagit upp med firman men inte fått gehör för men jag tror knappast att hon lägger sig där. Det har varit mer golvkallt än i vinter sedan de lade det nya golvet. Nåt måste vara galet!
Köksbänken rensad måndag kväll...
...så här såg det ut när jag kom hem på tisdagen
Denna bänk passar så himla bra till resten av köket!
Nu är denna korta arbetsvecka över, idag fick jag trevliga nyheter från vår kreftsykepleier - det lindrande teamet är nu uppe då de fått tag på en onkolog så snart är vi igång igen. Jag är en del av detta team, som legat en del på paus i avväntan på en läkare. Som en liten kickstart för teamet ska vi kvällen den 3 maj till Rådhusteatret i Ski för att se "Livets Lenker" som utspelar sig på ett Hospice i New York och handlar om detta med döende personer, deras anhöriga och vårdpersonalen runt. Efter vad jag förstått ska det var aen väldigt fin föreställning som fått en hel del god kritik.

Annars så fick Kristin klart med vikariatet idag, om hon får som hon vill går hon över till Hjelpemiddelsentralen den 1 juni. För hennes del hoppas jag det, även om det blir en slitsam sommar för min del då jag nog får räkna med att jobba ganska ensam på arbetsterapisidan. Vi beräknade lite, positivt, och kom fram till att kanske det går att få till intervjuer i slutet av maj. Då har vi ingen vikarie på plats i början av juni. Och på tal om det så är det klart nu att jag tar över rollen som hovedtilitsvalgt, så det är också nåt jag måste sätta mig in i. I synnerhet med tanke på kommande lönsförhandlingar i höst.

Hur som helst så har jag planlagt semester från 9 juli och tre veckor. Fredagen före har jag tänkt flexa för då drar jag och Elin mot London. Pernilla kom med ett förslag om att hon och Lina skulle komma på besök i sommar och  efter en del mail/SMS-kontakt visade det sig att de inte hade möjlighet att förlägga detta kring en helg. Idag, efter en del om och men, blev det klart. De kommer måndag den 2 juli och stannar till fredag den 6 juli (samma dag som vi drar mot London). Så under den första veckan i juli kommer jag nog att jobba en del reducerat, kanske någon extra flexdag och kortare dagar.

Nu ska jag starta helgen här; brasan är tänd och golvet är dammsuget. Elin tog underskåpen i går (som var fulla av sågspån efter snickarens framfart). Här blir det med stor sannolikhet en stilla helg med god mat (what's new?!), skogsturer och fixande hemma. Vi har fått en inbjudan från Monica och Julie om att mötas ett gäng på Aker brygge för en bit mat i morgon men vi har mer eller mindre bestämt oss för att hoppa över det denna gång. Nästa helg väntar dessutom en 75-årsfest i Sverige då två väninnor slagit ihop sina födelsedagar - och de ska firas i stugan till den enes pappa :)

Bara Elin som fattas nu så tar helgen fart på riktigt!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Såg en bild på din nya frilla på fejjan, ser jag rätt att du klippt dig rejält?! Ser skitsnyggt ut!!
Äntligen ;)
Kram

missj sa...

Elin är den som skulle "toppa mig", första gången fick jag en chock när jag insåg hur mycket hon klippt, nästa tog hon lika mycket. Men det känns bra och jag trivs - det känns inte så tunt och risigt :) Tack för dina ord! Kram!