fredag, april 06, 2012

Ruttnande fårskallar på Posten

Elin fick i förra veckan ett telefonsamtal från postkontoret här i kommunen om att de hade ett paket till henne som stank och som det rann blod från. Saken är den att hon beställt smalahoven (rökta/saltade fårskallar) som Posten försökte leverera hem en dag då vi båda var på jobb. Nåt besked om detta gav de oss inte så med andra ord har de legat där på Posten i åtskilliga dagar, i den fantastiska sommarvärmen vi haft – och ”gottat till sig”. De har nog haft det härligt där på Posten kan jag tro ;)

Hon lyckades i alla fall få ordning på saken, leverantören tog kontakt med Posten som skulle stå för fadäsen så firman har sänt ut tre nya huvuden som nu ligger i vår kyl ute i boden.

Jag kan inte påstå att jag känner nåt brinnande sug efter denna gamla norska rätt – Elin däremot längtar och trängtar ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj låter annorlunda..... Hur tillagar och äter man denna delikatess?
Glad Påsk :O)
/Tiva

missj sa...

För att göra det enkelt för mig, kolla här: http://en.wikipedia.org/wiki/Smalahove


Det ser verkligen illa ut på en tallrik men smakar gott, jag har smakat lite av kinden när vi var på restaurang och Elin beställde detta men det skulle aldrig falla mig in att äta ögat till exempel ;) Det äts gärna med rotmos, potatis, vossakorv och så snaps till ;9

Sök på "smalahove" på Google om du vill veta mer :)