fredag, maj 04, 2012

Nyår i Thailand - det ska jag nog överleva ;)

(Bilder från senaste tiden kommer i ett separat inlägg (såklart med lite text som förklarar under), ska jag jobba med det parallellt får jag aldrig upp detta inlägg ;))

Oj, var ska jag egentligen starta. Bloggen är lite nedprioriterad och för var dag som går blir det tyngre att ta tag i den eftersom jag gärna vill få in saker som händer i livet, till stor del för att själv kunna gå tillbaka och se vad och när saker och ting skedde. Detta blri mer och mer slitsamt att göra och ”kronologisera” upp ju mer tiden lider och ju mer man företar sig.

Så vad har föregått sedan sist?

- Hyfsat mycket faktiskt!

För att få lite ordning tror jag att jag ska strukturera upp det hela lite:

I det förra inlägget nämnde jag att vi skulle till Sverige på hyttetur och ”75-års”baluns. Vi startade med att plocka upp Kari på Nesoddtangen brygge och satte sedan kursen mot Sverige där vi inledde med shopping i Årjäng och att jag fick skämmas lite över att vara svensk. I Norge har de inte lika strikta lagar på detta med att parkera mot körriktningen vilket innebär att en del gör det i Sverige också, säkert helt ovetande om att det inte är tillåtet. Inne i Årjäng kom en man i 30-årsåldern, gapande och skrikande längs trottoaren och bannade över en norrman som parkerat just så. Utifrån hur han rörde sig och härjade måste han ha haft nån typ av substans i blodomloppet. Han skulle minsann ringa sin polare polisen men det hela blev bara en skrattretande historia då de inte hade några poliser i distriktet just då. Visst kan man reagera på överträdelser men man kan ju bete sig som folk för det och informera om saken istället för att leva jävel. Efter att vi handlat och ätit lite lunch begav vi oss tillbaka mot Töcksfors och in i skogen längs guppiga grusvägar fram till Lises pappas hytte, en riktigt fin liten pärla. Där hade värdfolket gjort superfint inne i en lavvo (en stor grillkåta i tyg). Det bjöds på trevligt folk av fem nationaliteter (på 12 personer), nämligen; norrmän, två portugiser, en fransman, en danska och så jag som svensk, tre grillrätter, vin/öl/mineralvatten, snacks, prat, skratt, musikk, dans – och Elin och Alex driftade sig till och med till årets första bad. Modiga tjejer! En superlyckad fest – verkligen!

Tisdag den 24 april var jag på min absolut första EU-kontroll (motsvarande besikting) med Elins bil, det gick inte helt vägen så i går körde jag den tillbaka för diverse fix och Elin hämtade den efter jobb i torsdags.

Torsdag förra veckan hämtade jag Elin och Mia på brygga, Øistein och Pia skulle nämligen till London med hennes föräldrar så vi fick äran att vara barnvakt åt ”lilla barnet”. Mycket mys! Även om hon hårar nåt enormt och hennes vita hår syns fantastiskt bra på mörkt parkettgolv och dito soffa kan jag tala om. Helgen som gick fick vi dessutom besök av Walther och helgen har ägnats åt en tur till Drøbak för att hämta våra nya sängbord, inköp av frön för odling i vekstvitrinen, en tur på golfbanan (dock bara Elin och Walther som spelade, jag var åskådare, ”sällskapsdam” och caddy ;)), goda middagar, plantering av frön, min Kinaschackspremiär (tankeverksamhet det där!), några långa skogsturer, solande på terrassen och pricken över i:et – bokning av Thailandstur, såå härligt! Den 27 december drar vi mot Patong beach och ett 4-stjärnigt spa-hotell. Det innebär nyårsafton i värmen och en inkluderad galamiddag den kvällen. Häääärligt!


Några bilder från hotellet och stranden som ligger 200-300 meter från hotellet♥:
En väldans fin långhelg med andra ord. På måndagen (den 1 maj) drog Walther sig hemåt och på tisdagen drog vi in med Mia till byen för att återlämna henne till ”mamma och pappa”, vi hjälpte även Øistein med inventering/varetelling i hans Narvesen-kiosk, ett jäkla skitjobb om du frågar mig, jag är glad jag att jag inte driver kiosk och måste göra sånt en gång var tredje månad.

Det var oerhört skönt med en fyradagars-helg, nu är det snart bara ca 1,5 veckas jobb kvar så väntar en ny långhelg och den inleds med Norges älskade 17 maj. Det ser jag fram emot. Det blir första gången jag får vara med om det på riktigt, förra året kom jag ju tillbaka från Sverige den eftermiddagen och missade alla festligheter med undantag för att jag fick armbåda mig fram över rådhusplassen och alla bunadsklädda människor med min resväska för att ta mig ned till båten. Men i år, då ska jag baske mig också klä upp mig (om än inte i bunad utan i annat som Elin gett mig – bild kommer sen ;)), avnjuta champagnefrukost, dra till byen och uppleva firandet. Går sedan saker som vi tänkt så tutar vi söderöver på fredagen (då både jag och Elin tagit flexledigt) mot Mandal för att besöka Anita och hennes kärlek och dagen efter för att hälsa på Walther och då blir det nog ännu en golftur for han och Elin. På tal om golf så upplever jag en del påtryckningar om att ta en kurs och grönt kort. De har tydligen detta för 2500 NOK i Drøbak och Elin har ett extra set med klubbor så det behöver inte bli alltför kostbart. Jag är dock fortsatt skeptisk, har som åskådare fortfarande svårt att se vad tjusningen är – sen är jag lite chicken när det kommer till detta att var ny och ha folk som stirrar på en när man ska försöka koncentrera sig…men vi får se ;)

Inga kommentarer: