lördag, november 04, 2006

Allhelgona


Knytismiddag hos en väninna i går, hon hade gjort piroger med två olika fyllningar. I den ena fanns en blandning av fetaost, soltorkade tomater och oliver och i den andra stekt bacon, smörfrästa champinjoner och stekt lök. Mitt bidrag var en köttfärspaj med färska champinjoner, keso och creme fraiche i, till detta sallad och vin. Allt smakade mycket bra. Resten av kvällen gick i stillsamhetens tecken, vi kikade på "Idol" och surrade en hel massa.

Idag har jag och D varit ut på lite ärenden på stan, vi lyckades springa ihop med flera bekanta bl.a en kompis som numera bor i Skellefteå och som jag tyvärr träffar väldigt sällan. Det verkar dessvärre finnas dåligt med tid att hinna ses denna helg också. Vi har även hunnit vara ut på gravarna och tända ljus hos min mormor, farmor, farfar, kusin och tre morbröder. Jag hade gärna sett dessa vackra platser och alla tända ljus på kvällen, det är en mycket vacker syn - tyvärr hinns det inte med i år. När man går där bland gravstenarna kan man verkligen bli ledsen, det är så sorgligt att se att en del viloplatser står där, utan någon som helst skötsel och omtanke. Visst kan sånt ha naturliga orsaker men det känns ändå så tråkigt.

Nu blir det lugnt här fram tills dess att vi blir hämtade till middagen, jag hade velat färga håret (det behövs verkligen!) men jag tror att jag ska avvakta med det tills i morgon. Just i denna stund sitter jag och längtar efter en varm dusch men även det får vänta ett tag. Jag ser fram emot kvällen och tycker lite synd om J som ska stå ute i kylan och grilla. Vi får turas om att roa stackaren mellan varven *s*

Inga kommentarer: