fredag, maj 04, 2007

Det är sjukt!

Jag har en väninna som under ett par dagar inte alls mått bra. Tösen i fråga är i fin form, inga tidigare sjukdomar (av allvarligt slag), aktiv med sina hundar och inte ens 30 år fyllda. Det hela började med yrsel och illamående på jobbet en dag under förra veckan, hon beslutade sig för att åka hem och tog med en påse i fall hon skulle börja kräkas. Hon han inte ens ut till bilen innan det var dags.

Hem kom hon i alla fall och där fortsatte illamåendet, dessutom svimmade hon av vid fyra tillfällen bl.a på toaletten, där hon vaknade med toaringen i händerna en av de andra gångerna i köket där hon vaknade upp och armen kramade och slog i golvet. Efter dessa anfall drabbades hon av en sprängande huvudvärk, kände inte av armar och ben och mådde fortsatt illa. Det hela blev något bättre dagen efter för att sedan bli sämre dagen efter igen. Då fick hon stickningar under fötter och i händer, hon förklarade det som en intensiv smärta och inte någon typ av värk. Vid denna tidpunkt sade hon sig nästan ha varit redo att kapa av händer och fötter. Hon sökte sig till jourcentralen som tog diverse prover och det spekulerades om vinterkräksjuka, sorkfeber och UVI Hon rekommenderades att söka sig till sin egen vårdcentral dagen efter vilket hon också gjorde. Läkaren där menade att proverna inte visade något men av naturliga skäl var ju min väninna orolig och undrade vad det kunde vara. Till svar får hon då av läkaren:

"Nu ska jag ge dig ett ärligt svar. Jag har inte tid att ta hand om dig och dina frågor nu"

Läkaren hade under hela deras möte uppvisat ett mycket nonchalant sätt. Min väninna sade vad hon tyckte om bemötandet och möttes då av läkarens kommentar, som löd:

"Ok, jag har noterat att du är missnöjd. Jag skriver en anteckning om detta i din journal"

Jag finner detta mycket märkligt. Hennes symtom är INTE något som är normalt för frisk aktiv tjej i hennes ålder. Borde man inte utreda detta vidare? Och borde man inte bemöta människor med respekt? Min väninna kände sig kränkt och ifrågasatt och sedd som en hypokondriker, hon har aldrig tidigare sökt läkarvård och bemöts på detta sätt. Detta har i sin tur lett till att hon drar sig för att söka vidare för detta. något jag absolut tycker att hon borde göra!

Det är förbannat illa!

Inga kommentarer: