tisdag, december 09, 2008

Matminnen från barndomen

I kväll när jag inmundigade två majskolvar kom jag att tänka på barndomen och de speciella matminnen jag har. Det handlar om sådant som jag sällan/aldrig äter numera. Detta är vad jag kom att tänka på:

  • blodkorv (mormor kokade den när vi var barn, sedan tog mamma över men har nu slutat så förra julen tog jag vid. Den är så oerhört god tillsammans med en smörklick!)
  • torskrom (så gott att steka i skivor med rikligt med dill, tyvärr har konserven försvunnit i svenska handeln - men tydligen finns den i Norge)
  • majskolvar (kokta i saltvatten, serverade med en smörklick, salt och peppar *mmmmm*)
  • "gnagese-ben" (mamma kokade köttben till soppa och vi fick gnaga benen, salt och gott - märgen däremot fick hon allt äta, vilket hon gjorde med välbehag *s*)
  • klappgröt (vi fick det med fick hjälpa till att vispa...och vispa...och vispa *s*)
  • blåbärsgröt (åh, mormors goda goda!)
  • makaronivälling (mormors goda igen....varför gör man aldrig detta nuförtiden?)
  • blåbärsvin (vi gjorde den i flaskor stående i fönstret; vatten, blåbär och socker)

Inga kommentarer: