lördag, november 21, 2009

Mina vänner - katrinplommonen!

Jag bara älskar nätet - the world wide web. Det är en outsinlig källa till information. Söker man en person, en adress, en karta eller vägbeskrivning så hittar man oftast det i ett nafs. Har man bara några ord ur en textrad så hittar man lätt en låt man gått och grunnat på via ex. Google och kan sedan lyssna på den via YouTube. Minsta lilla fundering; skriv in några ord på Google och du har oftast svaret. Behöver du synonymer? Översätta till andra språk? Uppslagsverk? Recept? Eller fastnar du, liksom jag, lätt på tankar om "vart fasen har jag sett den där skådisen förr" när du ser en film? Ja, då finns Internet Movie Database. För mig som en rätt otålmodig (är det ett svenskt ord eller har jag bara anammat ett av vara grannländers vackra ord?) är det helt fantastiskt. Utöver detta kan man socialisera, shoppa och se på TV. Söka jobb, bostad eller auktionsfynd. Och mycket, mycket mer. Ljuvliga underbara nät, hur klarade jag mig någonsin utan?

I kväll hamnade jag i bryderier angående en favoritlåt från förr, det är underligt hur man plötsligt kan glömma både bandnamn och titel men det sker ibland. Jag Googlade men hade inte mycket att gå på så det försvårade det hela - såklart (allt jag hade att ge var att sångaren var blek, och rakade, att det var ett band, att en av medlemmarna var kvinna och att låttiteln innehöll ordet "butterfly"), bara för att förtydliga så misslyckas jag sällan med mitt googlande. Så jag lade ut en blänkare på ett forum och fick en drös förslag, inget som var rätt förrän efter jag fått svar på de tre SMS-förfrågningar jag skickat ut men sen dök rätt svar upp även där.

Jag älskar information! Jag älskar kunskap! Jag älskar möjligheten att förkovra sig och kunna få fram precis det man söker när man söker det!

Angående rubriken så fick jag en kommentar på forumet om min jakt på låttiteln som löd så här:

"Jomen, ja e där oxå! Blir helt konfys utan en uppkopplad dator! Men, de e som va trög i magen; det löser sig så småningom...Som värst får man käka katrinplommon.."

Med andra ord kan man väl säga att mina vänner var de förlösande katrinplommonen denna afton! Tack för det :)

Här är låten jag sökte btw:



Inga kommentarer: