måndag, maj 31, 2010

Life's Good!

Här har det varit (och är) knallväder idag! Strålande sol och värme. Är det lika gott hemma?

Ännu en effektiv dag till ända. Den inleddes med att jag och MB tog bilen till Tangen sentrum, hon drog vidare med bussen ner till båten för vidare tur in till Oslo och jag till skattekontoret, det visade sig att jag kunde få mitt ärende gjort här ute på Nesodden (det minsta skattekontoret jag sett - det var nämligen bara ett rum stort ;)). Enligt damen som tog emot min ansökan skulle handläggningstiden vara mellan 1-2 veckor. Jag hoppas verkligen det stämmer för om jag har rackarns med tur hinner jag ju få min junilön, om inte annat så i alla fall julilönen. När jag var klar på skattekontoret tog jag en liten sväng genom shoppingcentret och hade sån flax att jag snubblade överprecis det torkstativ jag vill ha, IKEA:s varianter gillades icket! Jag hittade även såna där sugproppshängare till kaklet i badrummet.

Dagens ärenden inleddes med ett besök till skattekontoret

Bästa tvättstativet fann jag i samma veva :)

Jag kände mig angelägen om att komma mig till lägenheten och fortsätta alla projekt så jag tog bilen dit och satte igång. Nu är kylen och frysen helt urtorkade och den är igångsatt och kall :) Hela startboxen med matporslin är diskad och på plats i skåpet där de ska stå. Det är nämligen så lite köksskåpar så jag behöver dem till skafferivarorna. Allt annat köksrelaterat är diskat och placerat där det ska vara. Skåparna urtorkade. Tvättmaskinen har jag fått igång och den har jag kört tre varv, först en ursköljning och sedan två handdukstvättar. Bordet och stolarna är ordentligt torkade och lite piff lyckades jag även få till ;) Jag hann till och med dra ett varv med dammsugaren och torka golven lite hastigt innan MB dök upp närmare kl. 17. Däremellan har jag ringt till min kollega Kristin som höll på att iordningsställa min arbetsplats och jag fick besked om att jag är välkommen dit kl. 08:30 i morgon.

Porslinet diskat och på plats!

Liiiite piff måste man ju fixa ;)

Ännu saknar TV-bänken en TV ...

Bilturen till Vinterbro gick hur bra som helst men jisses så kuperat och kurvigt det är, det gäller att man inte sitter och sover ;) Vi hade planerat att börja med äta nåt först eftersom varken jag eller jag eller MB hade ätit något sedan frukosten vid 10-tiden men det glömdes bort och det blev först Coop bygg där vi letade en sån där altanmatta men allt vi hittade var en grön och jag vill ha en grå eftersom det kommer att se bäst ut på gruset utanför min dörr, så den jakten går vidare. Vi vandrade vidare till Elkjøp för att försöka hitta en TV men där var säjaren måttligt intresserad så vi lämnade stället tomhänta. Istället gick vi tillbaka till Coop och där fick jag tag på en klotgrill, nästnästa helg ska jag och B premiärgrilla är tanken. Jag längtar! Vi avslutade vår vistelse på Vinterbro Shoppingsenter med att få oss lite middag på Burger King, eller få och få...det där med hutlösa priser (även på snabbmat) stämmer verkligen (se bilden nedan)!

Det är lätt att bli lite yr i bollen ;)

Vinterbro shoppingsenter

Det har varit fantastiskt fint väder idag, det kunde man beskåda även inifrån!

Inte billigt, nej!

Eftersom TV-jakten på Vinterbro inte gick nåt vidare tyckte MB att vi kunde åka till Drøbak där de också har en del butiker, bl.a Expert och så blev det. Och där minsann gjorde jag mitt fynd. Det blev en LG, Tove? ;) Och visst: Life's Good! MB köpte mig även ett strykjärn som inflyttningspresent vilket är superbra, det är sånt som behövd. Praktiska ting! Jag lär komma på tusen och en saker som fattas allt eftersom.

Vi fick oss ett par goda skratt när MB beslöt sig för att hålla TV:n under resan tillbaka ;)

Väl tillbaka gjorde jag och MB ett snabbryck med att installera TV:n och göra en kanalsökning, så nu står den där och väntar på att jag ska hitta mig en soffa och sätta mig och beundra den någon kväll framöver :)


Nu minsann är den på plats!

Hela dagen har varit totalt hellyckad. Solen har fullkomligt öst sina varma strålar på oss! Jag har kört min första biltur här i Norge och det gick galant. Hela bilturen var dessutom ackompanjerad av trevligt sällskap och goda samtal. Lägenheten har fått sig ytterligare en omgång med röj, städ, fix och puts. Jag har fått tag på ännu ett par av de väsentligheter jag behöver. Hittills känns det verkligen toppen här, jag håller på att få i ordning ett eget hem och är jobbet lika bra som det verkar så blir jag lycklig(are)! :)

I morgon är det dags för min absolut första dag på det nya jobbet, det känns så spännande och kul - och visst, lite pirrigt också! ;) Återkommer med en liten rapport om dagen i morgon. Det blir mest troligt en ny tur för mig och MB i morgon också för att leta den där rackarns mattan att ha utanför ytterdörren, det är nästan ingen idé att städa förrän den är på plats! :( Om jag har ork/tid så har jag tänkt ge mig på att putsa fönstrena också, för de ser verkligen för hemska ut! Annars kommer en ny dag, och en ny dag...allt i sinom tid!

Nu ska jag ta mig ett bad och ladda för morgondagen :)

Varma kramar från Norge!

3 kommentarer:

Miss0 - svensk tjej i Oslo sa...

Blir avis på dig som kommer få ett "riktigt" hem som du kan inreda hur du vill!

Hoppas det blir bra start på nya jobbet då :) Det går nog fint ;D

Hm, alltså vi ska inte bli sambo, inte vad vi har sagt officiellt till varandra iaf haha. Får se vart jag hamnar men 7500 nok är ovärt att betala i månaden om man inte är hemma nångång ;)

Lycka till imorgon!

Anonym sa...

Vill önska dig ett stort lycka till första dagen på nya jobbet.
Det är så kul att få följa din resa till norge genom din blogg. Lova att du inte slutar att skriva.
Kram Annette

missj sa...

Miss0: det känns så kul med ett eget hem att planera och göra mysigt och trevligt :) Min första dag på jobbet gick mycket bra och jag känner verkligen tilltro till att jag ska trivas gott.

Annette: jag har inga planer på att ge upp bloggen :)Det känns snarare lite extra kul att kunna dela med mig av det som sker här för det är verkligen en hel massa nytt. Så kul att du tittar in och att du lämnar en liten kommentar :)