tisdag, juni 01, 2010

Jeg har spist min første matpakke! ;)

I afton blev det en kort kväll, vilket egentligen var både skönt och välbehövligt. När jag kom tillbaka till MB (E är på jobb i Sverige denna vecka) hade hon gjort i ordning middag på rester, en helt egenkomponerad "Bulgotti" bestående av bulgur, rostade paprikor, rökt lunchkorv och tomatsås - det smakade verkligen gott och magen blev glad :) Planen var att dra iväg efter jobbet men det blev en spontancheck på en fin soffa med divan här på Nesodden som dessvärre var stenhård så det blev inget köp. Lite besviken blev jag allt för jag längtar så efter att få den där sängen och soffan på plats så att det bli beboeligt på riktigt. Före det var vi och kastade lite skräp på miljöstationen och jag kunde inte motstå att fynda räkor för 15,90 NOK/kg. Det slutade med att jag lämnade butiken med en femkilosbox. Vilken dröm! :) Så det första jag har i min frys är en en hel korg fylld med räkor. Det kan ju onekligen vara sämre! ;) Klockan var när detta var gjort redan 18:30 och det var nog så sent att börja dra iväg på shoppingtur.

Min första arbetsdag har passerat, eller arbetsdag och arbetsdag egentligen. Jag känner mig lite frustrerad över att vara så "ohjälpsam". Jag kan inte rutiner, inte datorsystemet och de programvaror använder, jag har inte ens alla inloggningsuppgifter ännu, jag hittar inte i alla lokaler, minns inte allas namn och titlar och det snurrar verkligen i huvudet av all information. Det har verkligen varit "korvstoppning" och långt ifrån allt har fastnat men sånt som inte fastnat är det ju bara att fråga om när behov finns :) Naturligtvis vet jag att det tar en stund men det känns ändå konstigt att vara på jobb och känna att man inte "gör någon nytta". Det är så ovant att känna att saker och ting inte rullar på helt naturligt men det är himla nyttigt att stå i de skorna någon gång i livet. Dagen har varit mycket bra, jag känner trivsel med kollegor och andra arbetskamrater, jag känner mig väldigt välkommen, lokalerna (och fram för allt husets lokalisation) är super och arbetsuppgifterna och arbetssättet kommer säkert att kännas bra när jag fått till det. Jag tror på detta och känner mig så glad över att ha den känsla jag har i magen. På tal om mage, idag har jag ätit min första "matpakke", här existerar knappt ordinär lunch som vi i Sverige är van till utan det är smörgåspaket som gäller. Utanför sjukgymnasternas rum har de satt ut ett litet plastbord och några stolar med utsikt över Oslofjorden, där satt vi alla och åt lunch (jag hade med ett supergott bröd med än godare rökt lax på och ett äpple) och efter maten bjöds vi på en supergod gulrotkake (morotskaka) som de haft i går då de förhandsfirat Tone som fyller 30 i morgon.

Mina kollegor Kristin och Tone (jobbar mot barn) som jag delar rum med är båda superfina och hjälpsamma. Tanken är att jag mer eller mindre ska gå dubbelt med Kristin tills dess att hon går på sommarferie den 5 juli, sedan lämnas jag ensam i tre veckor så jag hoppas att jag hunnit bli lite varm i kläderna då. Framåt hösten väntar en del kurser på NAV för att jag ska bli behörig till mycket som jag behöver i arbetet (bl.a. att beställa hjälpmedel) men dessvärre gick sista kurserna innan jag började så fram tills dess måste jag använda Kristins inlogg. I morgon ska vi under förmiddagen ha en aktivitetsdag i Ås, då ska vi testa nya elrullstolar och därifrån åker vi direkt till ett follomöte som är ett möte som arbetsterapeuterna i grannkommunerna kring Nesodden har fyra gånger per år. Jag har redan fått inbjudan till två trevliga kvällsaktiviteter, nästa tisdag är det sommarfest för kommunens personal på gång. Då har de en kock på plats och personalen får laga maten under guidning av denne, det är en full trerätters som gäller med vin och hela paketet. Tydligen brukar det vara en riktigt trevlig tillställning som pågår en bit in på natten. Måndag den 21 juni är det grillkväll hemma hos Kristin för arbetsterapeuterna och sjukgymnasterna.

Jag tror att detta blir bra! :)

Denna gulliga lilla skylt hade jag på mitt skrivbord när jag kom...

...och mitt namn satt redan på dörren :)Sånt gör verkligen att man känner sig välkommen!

En del av korridoren, vårt rum ligger längst ner till höger

Vårt kontor

Medan Kristin åkte ut på ett akut hembesök av lite känsligare art stannade jag kvar och utforskade NAV:s hemsida, NAV är nämligen en stor del av arbetet

Vädret har varit ännu bättre än i går, solen har strålat och luften har varit riktigt varm och god - promenaden hem till MB var rena rama njutningen!

På vägen passerar man en Coop Prix-butik och jag kan inte låta bli att charmas över de norska orden...;)

Vart man sig än vänder på Nesodden är det häpnadsväckande vackert!

Träffade på en vacker och kelen kisse i bostadsområdet

Mitt räkfynd som nu väntar på mig i lägenhetens frys :P

Jag har hämtat in lite energi med en "nap" vid 19:30, lite sent men jag var helt slut och hade ingen lust att göra kväll redan då. Det har varit väldigt intensiva men intressanta och roliga dagar med enormt mycket intryck så det är inte så konstigt att det känns när man stannar upp lite. I morgon fortsätter äventyret och så här långt kan jag konstatera...

I like it here!

Inga kommentarer: