fredag, november 26, 2010

Quiche Lorraine

Den där vilan blev det inte mycket av, innan jag lagt mig på sängen var klockan redan stressigt mycket och sen hann jag slumra en kvart kanske innan mobilen ringde och då insåg jag att jag var hungrig och kunde inte somna om så jag klev upp. Nu står en paj i ugnen och gottar till sig, ett glas chilenskt rödvin står här på bordet intill. Nu inleder jag fredagskoset!

Quiche Lorraine

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten

Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
2 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven valfri ost (gärna smakrik och vällagrad)

Tillagning
Blanda smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten. Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Häll blandningen i pajskalet. Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter. Servera med en tomat- och grönsallad.

Inga kommentarer: